Haven Amsterdam

Beheer Westpoort winterklaar

Nu de winter nadert neemt de kans op gladheid weer toe. Beheer Westpoort is verantwoordelijk voor de gladheidbestrijding op de secundaire wegen binnen Westpoort. Met de installatie van een nieuw meetpunt voor de gladheidbestrijding op de Australiëhavenweg is Beheer Westpoort weer helemaal winterklaar!

Het nieuwe meetpunt levert een groot aantal gegevens over de wegconditie. Ondermeer over de temperatuur, de vochtigheidsgraad, het percentage eventueel nog aanwezige zout, enzovoort. Hierdoor is de wegconditie in Westpoort nu veel beter te bewaken. In het verleden was men geheel afhankelijk van meetpunten buiten Westpoort. Het meetpunt is representatief voor de koudste weggedeelten in het gebied.

Strooiadviezen

Het geven van de strooiadviezen is uitbesteed aan Weeronline. Op basis van een analyse van de weersverwachting en de conditie van het wegdek wordt door meteorologen beoordeeld of het noodzakelijk is om te strooien. Bij deze adviezen kan nu ook rekening worden gehouden met eventueel nog aanwezig strooizout dat zich op het wegdek bevindt. Hierdoor kan onnodig strooien worden voorkomen, dat drukt niet alleen de kosten maar is vooral ook beter voor het milieu.

Het daadwerkelijke strooien wordt, na het positieve advies van Weeronline, uitgevoerd door Gladheidbestrijding Amsterdam District B.V., kortweg GLAD.