Senternovem


01-12-2009 | Houtdatabase.nl gelanceerd

Op 1 december heeft minster Jacqueline Cramer van VROM de website www.houtdatabase.nl gelanceerd tijdens de Nationale Houtdag. Deze database moet helpen de ambities ten aanzien van het duurzaam inkopen van hout te realiseren.

De stichting Probos heeft deze database gebouwd mede nadat uit een probleemanalyse van het programma Milieu & Technologie bleek dat veel ondernemers behoefte hebben aan een overzicht van alle relevante
* fysische en mechanische eigenschappen,

* toepassingen,

* leveranciers en

* keurmerken voor duurzaam geproduceerd hout.

Dit overzicht, in de vorm van een hout database, heeft Probos al in 2006 gemaakt voor Rijkswaterstaat, beperkt tot de Grond, Weg en Waterbouw. Deze database is door Probos uitgebreid met houtsoorten en toepassingen voor de Bouw- Utiliteitsbouw en Plaatmaterialen en voor iedereen toegankelijk gemaakt via het internet.

Met de houtdatabase (www.houtdatabase.nl) hebben alle schakels in de keten (van leverancier, architect, aannemer tot overheidsinkoper) een uitstekend hulpmiddel om duurzaam geproduceerd hout te vinden, toe te passen en voor te schrijven.

Het programma Milieu & Technologie heeft de probleemanalyse laten doen in het kader van een doelgroeptraject: trajecten om milieuproblemen aan te pakken die buiten de macht van individuele bedrijven liggen. Kijk op de M&T website voor meer informatie over doelgroeptrajecten.