Buienradar ziet sneeuw

08/12/2009 14:31

Buienradar.nl

ARNHEM - De website buienradar.nl kan met behulp van een eigen meetwerk sneeuwval zien. De eerste sneeuwval in Nederland wordt volgende week verwacht volgens de weermodellen.

Normaal gesproken kan de buienradar niet zien of neerslag in de vorm van regen of sneeuw valt. Met behulp van waarnemingen op de grond kan dat wel en is het mogelijk de radarbeelden te corrigeren. Buienradar beschikt hiervoor over een netwerk van 7500 waarnemers. Deze kunnen aangeven of er sneeuw of regen valt.

"De eerste sneeuwval in Nederland wordt volgende week verwacht. Of dat ook echt gaat gebeuren is natuurlijk altijd de vraag maar wij zijn er klaar voor" zegt Edwin Rijkaart van Buienradar. De 7500 waarnemers geven iedere dag hun weerwaarnemingen door aan het netwerk 360.org. Het netwerk bestaat uit particulieren die naar buiten kijken en handmatig aangeven wat ze zien maar ook uit automatische weerstations en weeramateurs die waarnemingen doorgeven.

Buienradar zet dit seizoen vol in op de winter. Edwin Rijkaart hierover: "Vorig jaar hebben we een voorzichtige aanzet gemaakt met winterradar.nl maar dit jaar gaan we helemaal los. We laten sneeuwhoogtes zien in de populaire wintersportgebieden maar geven ook een sneeuwverwachting voor de komende dagen. Daarnaast laten we de ijsaangroei zien in Nederland".

De sneeuwval is te volgen op http://www.buienradar.nl/sneeuw.aspx

14 daagse weersverwachting: http://www.buienradar.nl/weersverwachting-per-plaats.aspx

Voor vragen kunt u contact opnemen met Edwin Rijkaart: 06 - 53248315 of edwin@buienradar.nl

Over Buienradar.nl

De website Buienradar.nl werd opgericht in april 2006 en heeft gemiddeld 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Buienradar is een geregistreerd merk van Buienradar BV.