Nieuwe medicijnenexpress van OHRA levert vooral gemak op

08/12/2009 14:28

Creative Venue BV

door samenwerking met De Nationale-Apotheek is 24 uur online bestellen mogelijk

Arnhem, 8 december 2009 - In samenwerking met de Nationale-Apotheek komt OHRA vanaf 1 januari 2010 met een online bestel- en bezorgservice voor medicijnen. Verzekerden met een OHRA zorgpolis kunnen met de nieuwe medicijnenexpress alle voorgeschreven medicatie 24 uur per dag online bestellen en op elke locatie in heel Nederland dagelijks thuis of op het werk laten bezorgen. Haasten om op tijd bij de apotheek te zijn is hiermee verleden tijd.

De medicijnenexpress is geschikt voor nieuwe en herhalingsrecepten zoals de Pil, bloeddrukverlagers en cholesterolverlagers. De medicijnenexpress werkt eenvoudig. Via drie eenvoudige stappen zijn de medicijnen in huis: inschrijven, recept insturen, medicatie thuisgestuurd krijgen. Alle medicijnen op recept worden gratis verstuurd. Indien ze voor 15.00 uur elektronisch via de dokter besteld worden, zijn ze normaliter de volgende werkdag thuis of op het werk geleverd. De Nationale-Apotheek is een landelijk werkende online apotheek die voldoet aan alle eisen die de Nederlandse overheid hieraan stelt.

Marketing manager Robert Dalhuisen zegt: "De medicijnenexpress is opnieuw een OHRA service die past in wat wij 'het nieuwe zorgverzekeren' noemen. We willen onze klanten overtuigen dat er steeds meer zorgverzekeringszaken online en dus gemakkelijker zijn te regelen."

Inschrijven bij de Nationale-Apotheek is eenmalig, kosteloos en belangrijk voor het vastleggen van medische gegevens. De Nationale-Apotheek heeft, evenals de reguliere apotheek, deze gegevens nodig om te kunnen beoordelen of de gevraagde medicijnen geschikt voor de patiënt zijn. Na inschrijving kan het medicijn op recept besteld worden. Het recept wordt getoetst aan het medicatieprofiel en na controle van de apotheker verzonden.

De Nationale-Apotheek declareert de medicijnen die vergoed worden rechtstreeks bij OHRA. Voor de betaling van medicijnen en producten die niet vergoed worden kunnen verzekerden kiezen voor levering onder rembours of betaling via iDeal of creditcard.

Voor meer informatie, kijk op www.ohra.nl/zorg.