CNV Onderwijs

8 december 2009

CNV Onderwijs eist meer duidelijkheid voor stagiaires

Categorie: Algemeen nieuws

CNV Onderwijs is van mening dat onderwijsinstellingen op korte termijn meer duidelijkheid moeten verschaffen over de rechten en plichten van stagiaire(s). De onderwijsvakbond (52.000 leden) reageert op het vandaag gepubliceerde rapport van CNV Jongeren, FNV Jong, ISO, Job en LSVB over onder andere het gebrek aan begeleiding vanuit school en stagebedrijf.

Voorzitter Michel Rog: 'Stages zijn een onverbrekelijk onderdeel van de opleiding; de kwaliteitslat mag dan ook hoog gelegd worden. Het uitvoeren van werkzaamheden onder niveau, zoals harken en broodjes smeren dragen niet bij tot die kwaliteit. Zulke klachten over werken onder niveau neemt CNV Onderwijs serieus; zulke stages dragen niet bij tot kwaliteit.'

CNV Onderwijs wil op korte termijn met andere betrokken organisaties overleg voeren om grotere helderheid over de contracten te krijgen. Daarnaast roept de de bond leden op voorbeelden te verzamelen van succesvolle vormen van praktijkbegeleiding zodat de kennis over dit thema wordt verspreid op meer stageplaatsen en instellingen.
---