Gemeente Waalwijk Start Gescheiden plastic is fantastic!

Met de slogan Plastic afval kun je beter scheiden is in Nederland een start gemaakt met de grootschalige inzameling van kunststof verpakkingsafval. Op maandag 7 december start ook de gemeente Waalwijk met het inzamelen van plastic afval door het maande-lijks gratis huis-aan-huis op te halen. Wethouder Van Groos geeft 7 december om 10:00 uur het startsein voor de inzameling. Dit heeft plaats op het Raadhuisplein in Waalwijk.

Waarom inzamelen?
De gescheiden inzameling van kunststof verpakkingsaval heeft als doel om de hoeveelheid plastic in de verbrandingsovens en daarmee de uitstoot van CO2 te verminderen. Het apart ingezamelde verpakkingsafval wordt niet meer verbrand maar gerecycled tot grondstof voor nieuwe producten. Van het ingezamelde plastic worden bijvoorbeeld autodashboards, kinderspeelgoed, mobiele telefoons, en fleecetruien gemaakt. Bovendien besparen inwoners door hun kunststof verpakkingsafval apart aan te bieden tot twintig procent ruimte in de grijze container.

Meer informatie
Op www.waalwijk.nl/afval is alle informatie over het scheiden van plastic verpakkingsafval te vinden. Als inwoners vragen of opmerkingen hebben over het scheiden van plastic, dan kunnen zij contact opnemen met het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente Waalwijk. Het KCC is van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8:30 tot 17:00 uur via tel. (0416) 683456. Ook kunnen zij een mail sturen naar KCC@waalwijk.nl.

Publicatie datum 03-12-2009