Gemeente Emmen


*

Geboortekoffers voor nieuwe Emmense burgertjes

maandag 7 december 2009
Overhandiging eerste geboortekoffer aan wethouder Jumelet. Klik om te vergroten

Vanaf maandag 7 december reikt de gemeente Emmen geboortekoffers uit als welkomstgeschenk aan jonge ouders die geboorteaangifte komen doen. De koffer is gevuld door de gemeente en thuiszorginstelling Icare.

In de geboortekoffer zit onder andere een boekje van Nijntje, een cd van Unicef met rustige muziek, een bon voor gratis babyzwemmen en een zacht knuffeldiertje. Met het boekje wil de gemeente ouders stimuleren hun kinderen in een vroeg stadium voor te lezen. Naast dat de cd een leuk cadeau is voor ouders en baby, wordt hiermee een bijdrage geleverd aan de vaccinatieprojecten van Unicef.

Door het aanbieden van de geboortekoffer wordt weer een stap gezet in de invulling van de functie `informatie en advies aan ouders'. Deze functie heeft de gemeente in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarin is vastgelegd dat de gemeente ouders steunt bij het opvoeden en jongeren ondersteunt bij het opgroeien.

De koffer bevat ook divers voor jonge ouders interessant leesmateriaal, zoals documentatie over thuiszorg en het eerste nummer van het Omagazine. Dit magazine bevat informatie over datgene wat jonge ouders meemaken en kunnen verwachten na de geboorte van hun kindje.