Gemeente Lingewaard


Goed verloop eerste vaccinatiedag Mexicaanse griep op 25 november

De eerste vaccinatiedag in Lingewaard zit erop. De dag is goed verlopen. Grote verkeersopstoppingen zijn uitgebleven en door een redelijk goede spreiding over de dag zijn er ook geen parkeerproblemen ontstaan.
Een korte terugblik op een goed georganiseerde dag. Waar natuurlijk ook een aantal tranen hebben gevloeid.

Hoge opkomst in Lingewaard
Hulpverlening Gelderland Midden heeft woensdag 25 november 2009 de eerste ronde vaccinaties tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) verzorgd. Ruim 35.000 kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en ruim 8.000 huisgenoten van kinderen tot en met 5 maanden zijn opgeroepen om zich te laten vaccineren op één van de 15 locaties in Gelderland Midden. Het opkomstpercentage in heel Gelderland Midden was uiteindelijk 70%. In Lingewaard zijn 2820 mensen opgeroepen voor een vaccinatie. Het opkomstpercentage was hoger dan het regionaal gemiddelde, namelijk een percentage van 81%. Dit houdt in dat 2274 personen, voornamelijk babys en peuters, zijn gevaccineerd.

Grote opkomst in de ochtend
Vanaf de start om 08.00 uur was er sprake van een drukke opkomst gedurende de ochtend. Net als op enkele andere locaties in Gelderland Midden was het opkomstpercentage in de ochtend meer dan 100 procent. Dit betekent dat veel mensen eerder naar de vaccinatielocatie kwamen dan op hun oproep vermeld stond.
Hierdoor waren er s ochtends lange wachtrijen, terwijl mensen s middags direct, zonder wachttijd, door konden lopen. Het advies is daarom om bij de tweede opkomstdag op 16 december 2009 zich te houden aan de oproeptijden.

Tevreden
Al met al zijn we in Lingewaard zeer tevreden over de dag. Op 16 december 2009 hebben we de tweede vaccinatiedag waarop we hopen dat deze dag minstens zo goed zal verlopen.

Vaccinatie

(Geplaatst: 8 december 2009)