Gemeente Uithoorn

Start vergroting oppervlaktewater Thamerdal

8 december 2009
Burgemeester en wethouders hebben op 16 oktober 2009 besloten definitief in te stemmen met drie projecten voor het vergroten van het oppervlaktewater. Deze projecten hebben als doel het waterbergend vermogen in de gemeente te vergroten, zodat bij hevige regenval meer water kan worden opgevangen.

Het gaat om projecten aan de Colijnlaan, Karel Doormanlaan, Thorbeckelaan, Nicolaas Beetslaan 126 t/m 144 en Ruys de Beerenbroucklaan. Ook worden natuurvriendelijke oevers aangelegd. Dat past in het groenbeleid van de gemeente Uithoorn.

Het ontwerp heeft gedurende vier weken ter inzage gelegen in het gemeentehuis en in de openbare bibliotheek. Ook is het ontwerp per post verstuurd naar omwonenden. Er zijn bij de gemeente geen reacties van bewoners binnengekomen.

In de week van 7 december 2009 beginnen de werkzaamheden. De direct omwonenden hebben hierover een brief ontvangen van de gemeente. Mocht u eventueel hinder ondervinden van de werkzaamheden dan vragen we hiervoor uw begrip. Naar verwachting worden de werkzaamheden in 2010 afgerond met het aanbrengen van de beplanting

foto: Uitzicht op water Thamerlaan
^