Gemeente Anna Paulowna

Provincie blij dat Pallas in Noord-Holland blijft

De provincie Noord-Holland is blij met het nieuws dat Nuclear Research and Consultancy Group (NRG) zijn nieuwe supermoderne onderzoeksreactor Pallas in het Noord-Hollandse Petten wil gaan bouwen. Deze nieuwe reactor is ondermeer nodig voor de productie van isotopen die verder verwerkt worden voor onderzoek, diagnostiek en behandeling van onder andere kanker. Gedeputeerde Jaap Bond: âPallas is belangrijk voor de werkgelegenheid en de kenniseconomie in de kop van Noord-Holland. Het is goed voor Noord-Holland dat de reactor in Petten blijft.â

Pallas in Petten

Onder regie van de provincie Noord-Holland zijn de provincie en elf andere partijen al enige tijd actief bezig om Pallas en moederbedrijf NRG te behouden in Petten. Aanleiding voor de gezamenlijke inzet was een dreigende verplaatsing van de reactor. Naast de huidige locatie in Petten, was de locatie Borssele in Zeeland ook een optie.

Â

De gezamenlijke inzet onderstreept het belang dat de reactor in Petten blijft. Daarvoor is een groot draagvlak onder gemeenten, instellingen, bedrijven en bij de bevolking.

Â

De huidige onderzoeksreactor in Petten wordt na 2015 vervangen door Pallas.

NRG kiest voor Petten als lokatie Pallas Nieuws