Gemeente Almelo

Nieuw hondenbeleid online

8 december 2009 - De gemeenteraad heeft op 17 november ingestemd met de maatregelen die zijn opgenomen in het nieuwe hondenbeleid. De plannen voor het nieuwe hondenbeleid zijn hiernaast te dowloaden en liggen vier weken ter inzage bij de afdeling Publiekszaken in het Stadhuis.

Hond aan de lijn
Hond aan de lijn

Eén van de uitgangspunten is (en blijft) dat de hondenbezitter op de plekken waar dit moet, zelf verantwoordelijk is voor het opruimen van de poep van zijn hond. Wie een hond uitlaat is daarom verplicht een opruimmiddel bij zich te hebben en moet deze kunnen tonen (opruim- en toonplicht). Hierdoor wordt de controle en handhaving vergemakkelijkt.

Meer faciliteiten
Tegelijkertijd komen er meer faciliteiten voor hondenbezitters door hen meer hondenuitlaatgebieden te bieden en door het aanwijzen van zogenaamde hondenuitlaatstroken. Bovendien worden afvalbakken geplaatst op plekken waar deze gebieden en stroken niet in de directe omgeving voorhanden zijn.

Suggesties
Als inwoners zelf nog suggesties hebben voor uitlaatgebieden of uitlaatstroken, kunnen ze die sturen naar De Gemeente Almelo, Postbus 5100, 7600 GC. tav. de afdeling Stadsbeheer of mailen naar r-gerrits@almelo.nl.

Schoner
Het beleid moet leiden tot minder overlast van hondenpoep en schonere openbare ruimte. Het treedt in werking op 1 april 2010 en vanaf dat moment wordt hierop strikt gehandhaafd.