Nederlands Jeugdinstituut


Nederlands Jeugdinstituut lanceert eerste mobiele kennissite

Als eerste landelijke kennisinstelling heeft het Nederlands Jeugdinstituut op 8 december een website voor mobiel internet gelanceerd. Het adres van de mobiele site is m.nji.nl. De nieuwe website garandeert dat beroepskrachten voortaan alle benodigde kennis over uiteenlopende thema's als mediaopvoeding, ADHD, kindermishandeling, schoolverzuim of multiprobleemgezinnen, binnen handbereik hebben. Behalve feiten en cijfers, beleidsinformatie over de thema's en over effectieve methoden, biedt de mobiele site dagelijks het laatste nieuws over jeugd- en opvoedingskwesties; een agenda met bijeenkomsten en congressen voor de jeugdsector; een poll (vanaf januari wekelijks) over een actueel thema en video-content, met in eerste instantie de weergave van een drietal recent gehouden debatten rond het thema opvoeding.

Reageren

De mobiele site biedt daarnaast de mogelijkheid aan bezoekers om op het nieuws te reageren of om collega's of kennissen te attenderen op een artikel of themadossier. Ook alle functionaliteiten die gebruikelijk zijn op mobiele sites (klikken om telefonisch contact te leggen, te mailen of de route naar het instituut te tonen) zijn in de mobiele site van het Nederlands Jeugdinstituut opgenomen.

Innovatie

Met de mobiele site komt het Nederlands Jeugdinstituut tegemoet aan de stormachtige opkomst van mobiel internet in het afgelopen jaar. Onder de jaarlijks 400.000 unieke bezoekers van www.nji.nl bleek eveneens behoefte aan een mobiel kanaal om de kennis van het Nederlands Jeugdinstituut te kunnen benutten.

Het instituut zelf beschouwt de mobiele site als een innovatieve en praktijkgerichte manier om kennis en informatie te verspreiden onder zijn primaire doelgroep: beroepskrachten in de sector jeugd en opvoeding. Het Nederlands Jeugdinstituut verwacht dat binnen enkele jaren het gebruik van zijn mobiele website minimaal dezelfde omvang zal hebben als van zijn `klassieke' website.