Watersportverbond - KNWV

Nederlandse kwalificatie voor Jeugd O.S. 2010

dinsdag 8 december 2009

Nederland heeft zich tijdens het Europees
Kampioenschap Byte CII (meisjes) gekwalificeert voor de Jeugd
Olympische Spelen 2010. Tijdens het EK Byte in het Italiaanse Imperia imponeerde de Nederlandse meisjes de internationale concurrentie. Pas sinds oktober dit jaar kan het Watersportverbond beschikken over de relatief onbekende Byte, welke is aangewezen als klasse voor de Jeugd Olympische Spelen 2010 te Singapore. Tijdens de Jeugdtoptraining Balk en de weken erna zijn Jelmer van Beek, Dewi Couvert en Daphne van der Vaart, allen afkomstig uit de Laser 4.7, fanatiek aan de slag gegaan met de nieuwe boten. Met behulp van Talentcoach Rodie van
Mackelenbergh en topzeil(st)ers Gea Jutjens en Eduardo van Vianen hebben ze vervolgens grote stappen gezet, voldoende om nu in ieder geval bij de meisjes in de zeil discipline kwalificatie voor Nederland als land af te dwingen.

Kwalificatie meisjes
Tijdens het EK Byte 2009 draaiden zowel Dewi Couvert als Daphne van der Vaart tijdens het hele evenement in de top van het klassement mee. Uiteindelijk behaalde Daphne van der Vaart het beste resultaat met een 3e plek (bronzen medaille). Dewi eindigde op een nette 8e plek. Daarmee voldoet Nederland aan de eis bij de 1e 7 Europese landen te eindigen en zal het als land een startbewijs ontvangen.
Resultaten Byte meisjes:
http://images.1-to-x.com/iwr/RisultatiByteCIIWoman.pdf

Byte Jongens
Bij de jongens bleek het nog een stuk moeilijker en kwam Jelmer van Beek niet verder dan een 27e plaats. Echter de progressie bij het gehele team in de korte voorbereidingstijd geeft voldoende perspectief om door te gaan in de voorbereiding op het WK Byte in april 2010 te Cannes.
Resultaten Byte jongens:
http://images.1-to-x.com/iwr/RisultatiByteCIIMan.pdf

In de komende maand zullen ook de jongens en meisjes in het surfen nog plaatsen voor Nederland proberen te bemachtigen tijdens het EK BIC Techno te Cadiz, 29 december t/m 4 januari.

Uiteindelijk zullen dan tijdens de WK Byte CII en de World Qualifier BIC Techno in april de laatste kwalificatie momenten plaats vinden voor de landen. Individuele zeil(st)ers en surf(st)ers kunnen
zich dan tevens manifisteren voor een startbewijs op naam. De
complete procedure staat beschreven in de pagina's rondom de Jeugd Olympische Spelen 2010.