Gemeente Zoetermeer

Stadsboerderij en wijktuin Oosterheem zoeken vrijwilligers

Vindt u het leuk om in de natuur actief te zijn? Om dieren te verzorgen of te tuinieren? De nieuwe stadsboerderij en wijktuin Oosterheem zoeken vrijwilligers. Dit complex gaat in februari 2010 open en komt te liggen in een parkachtige omgeving tussen Tuindorp en de hogesnelheidslijn.
U kunt meehelpen met het organiseren van activiteiten, bijvoorbeeld op woensdagmiddag voor kinderen en tijdens open avonden. Ook zijn er vrijwilligers nodig in het winkeltje, voor de verkoop van koffie, limonade, ijs en boerderijproducten.

Verder is er hulp nodig bij het onderhoud van het terrein en de aanleg van een kruidentuin, thematuinen en een natuurspeelplek. In de toekomst zoeken wij ook vrijwilligers voor de schooltuinlessen op de wijktuin en begeleiding van natuurlessen in het publieksgebouw. Kinderen kunnen altijd meehelpen met het verzorgen van de dieren.

Vrijwilligers zijn onmisbaar en altijd welkom! Heeft u interesse? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Natuur- en Milieueducatie, telefoon 14 079.