Provincie Utrecht

Home Multimedia Entertainment wordt provinciale attractie

8-12-2009 -

Utrecht als magneet voor computerfanaten, gamers en gadgetfreaks

De belangrijkste beurs in Nederland over computers en games wordt vanaf 2010 een provinciale Utrechtse attractie. Home Multimedia Entertainment kan de komende twee jaar rekenen op steun van de provincie Utrecht als officiële partner. Dat hebben Gedeputeerde Staten op 8 december besloten.

Home Multimedia Entertainment (HME) is de belangrijkste publiekstrekker in zijn soort in de Benelux. Dit jaar trok de beurs, die voor de tweede keer op een rij in de Jaarbeurs werd gehouden, ruim 54.000 bezoekers. De bezoekers maakten kennis met de nieuwste computertechnologieën, game competities, workshops en koopjes. Het evenement omvatte ook de HCC!Dagen, De Power Unlimited Dagen en De HWI-dagen. Onder het motto zien, proberen en kopen, werden zij op hun wenken bediend.

Het college plaatst met dit besluit Home Multimedia Entertainment op de eerste rang van Utrechtse evenementen die met steun van de provincie worden georganiseerd. De provincie Utrecht profileert zich als topregio op het gebied van kennis, creativiteit, innovatie en als broedplaats voor ontwikkelingen op het gebied van serious gaming. HME sluit goed daarop aan. Ook de toeristische impact van deze bezoekersstroom aan Utrecht is voor het college reden om te kiezen voor partnership van de provincie. De financiële steun is in totaal 150.000 euro. Eerder heeft de provincie haar naam verbonden aan Het Nederlands Filmfestival, De Jaarbeurs Marathon en de Enecotour als belangrijkste Utrechtse beeldbepalende evenementen.

Holland Animation Film Festival
Voor 2009 en 2010 zegt de provincie Utrecht ook haar medewerking toe aan het Holland Animation Film Festival dat zich sinds 1985 in de stad Utrecht afspeelt. Dit festival heeft zich een stevige internationale positie verworven als ontmoetingsplaats en broedplaats voor talent op het gebied van animatiefilms. Voor Utrecht is het een interessant festival. Het festival is voor alle groepen interessant maar is vooral in Utrecht op zijn plek vanwege het vernieuwende karakter, het experiment en de mogelijkheid om de nieuwste technieken die er zijn op filmgebied te onderzoeken en te tonen. Een voorbeeld hiervan is dat het festival samen met het Nederlandse Filmfonds een stipendium uitreikt aan de winnaar van een studentencompetitie, waarmee deze stage kan lopen in binnen- of buitenland, onderzoek kan verrichten of een cursus of masterclass kan volgen.GS stellen voor dit festival in totaal gedurende drie jaar 75.000 euro beschikbaar.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 2583196/06 18300578