FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: reorganisatie DB Schenker Rail Nederland onnodig

Vandaag werd bekend dat DB Schenker Rail Nederland 200 arbeidsplaatsen wil schrappen omdat het bedrijf verlies lijdt. Volgens FNV Bondgenoten is de reorganisatie bij de Nederlandse vestiging onnodig.

Jacqueline Lohle, bestuurder FNV Bondgenoten: "Wat ik zie is dat de directie een boekhoudkundige truc toepast. De crisis wordt gebruikt om arbeidsplaatsen te laten vervallen en activiteiten van DB Schenker Rail Nederland naar Duitsland te brengen. DB Schenker Rail NL heeft een omzet van meer dan 100 miljoen. Met een verlies van slechts enkele miljoenen wil de directie een kwart van het personeel ontslaan. Kortom, het gaat niet om de dreigende financiële positie van het bedrijf maar om een optimalisatieslag. Het verlies in Nederland is overigens heel bescheiden - enkele miljoenen - ten opzichte van Duitsland met vele honderden miljoenen. Wij zijn dus niet aan de beurt om te reorganiseren. Zodra de markt volgend jaar weer aantrekt, schrijft de Nederlandse vestiging zwarte cijfers."

FNV Bondgenoten maakt zich sterk voor behoud van werkgelegenheid en behoud van een gezond Nederlands bedrijf. Lohle: "Want als de economie weer aantrekt, dan heeft DB Schenker Rail Nederland alle werknemers hard nodig."

Maandag 14 december krijgt de vakbond een nadere toelichting van de directie op de voorgenomen plannen.