Gemeente Hellevoetsluis


Gemeente Hellevoetsluis vervangt laatste hogedruk kwiklampen

Minister Cramer (Ruimte en Milieu) heeft een Taskforce Verlichting ingesteld om energiezuinige verlichtingsoplossingen te stimuleren. Het vervangen van de hogedruk kwiklampen heeft hierin een prioriteit. Deze lampen bevatten namelijk 6 tot 10 keer zoveel kwik als een moderne lamp, een stof die zeer schadelijk is voor het milieu. Daarnaast heeft deze lamp een dubbel vermogen nodig en een kortere levensduur ten opzichte een gewone lamp.

In totaal zijn er in Nederland nog zo'n 100.000 hogedruk kwiklampen. In Hellevoetsluis waren dit er tot voor kort zo'n 106 stuks. Door het vervangen van de lampen op het winkelcentrum de Struytse Hoeck zijn recent al zo'n 100 hogedruk kwiklampen vervangen en resteren er in Hellevoetsluis nog slechts 6 stuks (Oostdijk/Burchtpad).

De gemeente heeft CityTec BV uit Ridderkerk inmiddels opdracht gegeven ook de laatste 6 hogedruk kwiklampen in Hellevoetsluis te vervangen. Door deze inspanning voldoet de gemeente tijdig aan de prioriteit van de minister om uiterlijk 2011 de hogedruk kwiklampen uit het straatbeeld te laten verdwijnen.

12/08/2009