Gemeente Drechterland

8-12-2009
Toekomstbus in Drechterland

Kinderen en senioren denken mee over invulling natuurlijk park

Afgelopen donderdag, 3 december 2009, kwam de Toekomstbus in de gemeente Drechterland. Met deze speciale bus gingen wethouder Luzette Wagenaar-Kroon, drie beleidsambtenaren, zeven senioren en acht kinderen van basisschool ât Skitteljacht mee.

In de bus mochten de kinderen en senioren meedenken over de invulling van een scheg bij woningbouwlocatie Reigersborg. Een scheg is een gebied met een natuurlijk, landschappelijk en recreatief karakter. Deze moet in de toekomst dienen als âgroene bufferâ tussen Hoorn en Hoogkarspel. Als afronding van de toekomstige woonwijk wordt een natuurlijk park aangelegd. Het doel hiervan is een overgang van de woningbouw naar het landschap te maken dat daarnaast als park gebruikt kan worden door de inwoners.

Na een rondje door de gemeente langs inspirerende plekken, mochten de kinderen en senioren hun ideeën op papier zetten. De kinderen hadden in hun klas al heel wat ideeën besproken en verzameld. Daarna gingen de senioren en basisschoolleerlingen gezamenlijk kleien om de ideeën op een andere wijze vorm te geven. Hierbij werd goed samengewerkt en hing er in de bus een creatieve sfeer. Wethouder Luzette Wagenaar-Kroon bestempelde de ideeën rond het park als âJong en oud, toekomstbestendig gebouwdâ. De ideeën die in de Toekomstbus geopperd zijn, worden meegenomen in de plannen die de gemeente ontwikkelt voor de scheg.

Toekomstbus in Drechterland Kinderen met het eindresultaat in de Toekomstbus

Toekomstbus - kinderen aan de slag Wethouder Luzette Wagenaar-Kroon en senioren