Travel Unie International Nederland N.V.

SAWADEE REIZEN LANCEERT: "JONGSTE AVONTURIERS"

Amsterdam, 8 december 2009 - Avontuurlijke reisorganisatie Sawadee Reizen biedt vanaf 2010 een innovatief reisconcept aan onder de naam "Jongste Avonturiers".

Nieuwsgierige kinderen, avontuurlijke ouders
"Jongste Avonturiers" maakt deel uit van het Sawadee label Familieavontuur, speciale rondreizen in verre landen voor nieuwsgierige kinderen met avontuurlijke ouders. De Jongste Avonturiers zijn exclusief voor ouders met kinderen van 4 tot 10 jaar. Sawadee hanteert daarbij leeftijdsgrenzen, zodat kinderen van dezelfde leeftijd met elkaar reizen. Manager Touroperating Saskia Griep: "We zien steeds meer de behoefte om ook met jonge kinderen op een avontuurlijke manier een bijzonder land te verkennen. De reizen van de Jongste Avonturiers zijn vergelijkbaar met onze gewone familiereizen, maar je reist in een rustiger tempo, je verblijft minimaal twee nachten op een locatie en de activiteiten zijn aangepast aan jonge kinderen. Verder zijn de groepen kleiner en hebben maximaal 18 deelnemers. Belangrijk is dat we onze reizen groeperen rond de leeftijden van de kinderen, want een kind van 10 heeft nu eenmaal andere interesses dan een kind van 4".

Rangercursussen en voetbalteams
Met "Jongste Avonturiers" kunnen ouders met kinderen van 4 tot 10 jaar avontuurlijk reizen in Marokko, Egypte, Turkije, Kenia, Tanzania, Zuid Afrika, Mexico, Costa Rica, Cuba, Sri Lanka, Thailand, Maleisië en Indonesië. In bijna alle Familieavontuur reizen is een project opgenomen waarbij de lokale bevolking of de natuur direct profiteert van een bezoek. Zo wordt er tijdens de familiereis in Bali twee nachten overnacht in traditionele rijstschuren die zijn omgebouwd tot comfortabele huisjes. Vanaf de veranda is er een adembenemend uitzicht over rijstvelden en valleien. Er kunnen hier workshops gevolgd worden in Balinees koken en dansen. Alle inkomsten komen rechtstreeks ten goede aan de lokale bevolking. In Zuid-Afrika kunnen kinderen een rangercursus volgen, waarbij ze onder begeleiding van een echte ranger alles leren over dieren en planten. In een township van Kaapstad staat een bijzonder bezoek aan het voetbalteam dat door Sawadee wordt gesponsord op het programma.

Puur en duurzaam reizen
De Jongste Avonturiers maakt deel uit van Sawadee's campagne "Puur Reizen". Puur reizen staat voor een land écht laten zien op een verantwoorde en duurzame manier.

Nominatie
Familieavontuur is onlangs genomineerd voor kidsvakantieaanbieder van het jaar. De uitslag zal tijdens de Vakantiebeurs worden bekendgemaakt door rapper Yes-R, stemmen kan via www.kidsvakantiegids.nl

Over Sawadee
Sawadee Reizen is onderdeel van de Activity sector van TUI Travel PLC en organiseert sinds 1983 avontuurlijke reizen in kleine groepen naar bijzondere bestemmingen met aandacht voor natuur en cultuur. Sinds 9 jaar biedt Sawadee ook speciale reizen voor avontuurlijk gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. De reizen van Sawadee zijn avontuurlijk wat betekent dat er gereisd wordt in kleine groepen, overnacht wordt in kleinschalige accommodaties en veelal activiteiten zoals wandelen zijn opgenomen in de reis. De reizen van Sawadee worden direct via www.sawadee.nl verkocht, maar zijn ook te boeken in een Arke of Holland International reisbureau.