Gemeente Almere

UNET, Rick Smeenk Interieurbouw en Etuconsult genomineerd

08-12-2009

De genomineerden voor de trofee `Onderneming van het Jaar 2009' is bekend. Dit heeft de jury van vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, onder voorzitterschap van wethouder Martine Visser van Economische Zaken, bekend gemaakt. De trofee is de hoogste onderscheiding voor het lokale bedrijfsleven in Almere.

Uit verschillende kandidaten zijn deze drie bedrijven gekozen. Wie de Almeerse Onderneming van het Jaar wordt, maakt Martine Visser bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Almere en de Vereniging Bedrijfskring Almere op zaterdag 2 januari 2010.

UNET
Unet levert sinds 2003 hoogwaardige glasvezelverbindingen en -diensten in Almere. Het bedrijf heeft een belangrijke rol gespeeld bij de stimulering en realisatie van glasvezelinitiatieven in Almere. Zowel op bedrijventerreinen, als aan alle gemeentelijke, zorg- en onderwijsinstellingen en voor consumenten. Met haar zeventig medewerkers biedt UNET een breed en innovatief dienstenpakket aan.

Rick Smeenk Interieurbouw
Rick Smeenk Interieurbouw is een onderneming met ruim vijfentwintig werknemers en is sinds 2000 in Almere gehuisvest. Smeenk is gespecialiseerd in hoogwaardige stand- en interieurbouw en werkt internationaal.

Etuconsult
Het derde genomineerde bedrijf is Etuconsult, een advies- en consultancybureau dat werkzaamheden verricht op het gebied van brede school, samenwerking en vernieuwende concepten. Het nieuwe integrale onderwijsconcept "Etutorium" staat hierin centraal.

Prijs
De prijswinnaar ontvangt een cheque van 5.000 euro, te besteden aan een maatschappelijk doel dat met Almere te maken heeft. Bovendien is de winnaar automatisch genomineerd voor de Flevopenning, dit is de provinciale versie van Onderneming van het Jaar.