Politie Gelderland-Zuid

Vrouw uit Waal gered

Nijmegen, 08-12-2009 o Adequaat reageren van drie vrouwen heeft er maandagavond toe geleid, dat een 43-jarige Nijmeegse niet verdronken is in de Waal.

De meldkamer van de politie kreeg de melding dat er op de Waalkade een auto te water was geraakt. Al snel bleek dat het om een vrouw ging die te water was geraakt. Agenten die ter plaatse gingen troffen twee vrouwen liggend op de Waalkade aan. Zij hielden een vrouw, die in het water lag, vast. Een andere vrouw stond ondertussen te bellen met de politie.

De drie vrouwen, een 19- en 27-jarige vrouw uit Nijmegen en een 26-jarige vrouw uit Lent, fietsten even daarvoor samen over de Snelbinder en hoorden een vrouw gillen. Al snel zagen zij dat de gillende vrouw in het water lag. Ze aarzelden geen moment en gingen er op af. De agenten hebben de vrouw uiteindelijk overgenomen en op de kant geholpen. De vrouw is met onderkoelingsverschijnselen naar het UMC St. Radboud overgebracht.

De vrouw was zelf in het water gesprongen omdat zij het niet meer zag zitten. Zij bedacht zich echter en riep om hulp. Vandaag heeft de politie de drie redders in het zonnetje gezet. Voor het slachtoffer is door het ziekenhuis een hulpverleningstraject opgestart.(14)

Laatst gewijzigd 08-12-2009 15:50 | © Regio Gelderland-Zuid |