Politie Gelderland-Zuid

Getuigenoproep rond vergiftigde roofvogels

Persingen, 08-12-2009 o Tussen woensdag 25 november en woensdag 2 december werden in de Ooij vier dode roofvogels aangetroffen. Al snel werd duidelijk dat er sprake was van vergiftiging. Hier is melding van gemaakt bij de politie.

Drie dode roofvogels werden gevonden op een terrein aan de Thornsestraat in Persingen: een zeldzame rode wouw en twee buizerds. De vierde vogel, op nagenoeg dezelfde locatie gevonden door agenten, betrof een havik.

Politieagenten hebben een verklaring van de melder opgenomen en de vogels werden nader onderzocht. Vaststaat dat het gaat om het doden van vogels die op een beschermde lijst staan. Op dit moment bekijkt de politie, in afstemming met onder meer de Algemene Inspectie Dienst, de verdere onderzoeksmogelijkheden.

Getuigenoproep
De politie roept getuigen van de vogelvergiftiging op om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. U kunt vragen naar het politieteam Groesbeek of de afdeling Bijzondere Wetten van het district Tweestromenland. Heeft u meer informatie die voor de politie in deze zaak van belang kan zijn, ook dan wordt u verzocht contact op te nemen. Dit kan, als u dat wenst, anoniem via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

(08)

Laatst gewijzigd 08-12-2009 15:22 | © Regio Gelderland-Zuid |