Keyware


Keyware erkend als onafhankelijk agent voor Visa en Mastercard

Brussel, België¨ 8 december 2009 Het technologiebedrijf Keyware (NYSE/EURONEXT Brussel: KEYW), aanbieder van elektronische betaal- en getrouwheidssystemen en daaraan verwant transactiebeheer, is officieel gecertificeerd als onafhankelijk agent door Visa en Mastercard.

Keyware, met zetel in Zaventem, is gespecialiseerd in betaalterminals en de bijbehorende autorisatiecontracten voor debet- en creditkaarten. Keyware werd door Visa en Mastercard officieel erkend als respectievelijk Independent Sales Organization (ISO) en Member Service Provider (MSP). Dat betekent dat Keyware beantwoordt aan alle veiligheids- en kwaliteitsvereisten die Visa en Mastercard opleggen. Paysquare, een electronisch betaaltransactiepartner van Keyware,fungeert als acquirer en behartigt het debiteurenbeheer.

CEO Stéphane Vandervelde: Met deze erkenning zetten we een nieuwe stap in ons groeiverhaal. Als ISO en MSP moet je aan zeer strenge criteria voldoen. We hebben bewezen dat Keyware aan de nieuwste best practices van de Payment Card Industry (PCI) beantwoordt.

Voordelen voor de handelaar

Of de handelaar een terminal van Keyware heeft of niet, het is nu mogelijk voor Keyware hem een transactiecontract aan te bieden waarbij men verschillende abonnementen (debet- en/of kredietkaarten) kan combineren (Visa, Mastercard, Maestro, V PAY). Met Keyware als enige contractpartij ontvangt de klant slechts één factuur - dus eenvoudige administratie en krijgt hij online toegang en visualisatie van alle uitgevoerde betaaltransacties via een beveiligde website.

Over Keyware

Keyware, gevestigd in Zaventem, is een beursgenoteerd technologiebedrijf dat oplossingen levert voor elektronisch betalen, getrouwheidssystemen en transactiebeheer. Sinds Keyware van start ging met het verhuren van betaalterminals ligt de focus van het bedrijf op het aanbieden van betaalterminals aan voornamelijk zelfstandige ondernemers, steden, gemeenten en politiediensten, en vrije beroepen; marktsegmenten die de laatste jaren een sterke groei in aantal toestellen kende. Keyware heeft momenteel meer dan 10 000 aktieve kanten in portefeuille, samen goed voor ongeveer 50 miljoen betaal- en getrouwheidstransacties per jaar. Het bedrijf telt 50 medewerkers.