Ingezonden persbericht

Dinsdag 8 december in World's Untold Stories: 25 YEARS AFTER MIDNIGHT

25 jaar na de giframp in Bhopal die duizenden mensen het leven kostte

Bhopal is een stad in India die iedereen onmiddellijk associeert met de tragische giframp, 25 jaar geleden. Kort na middernacht, op 3 december 1984, werden duizenden mensen gedood toen een wolk met chemicaliën lekte uit de bestrijdingsmiddelenfabriek van Union Carbide. 25 jaar later is de aandacht van de wereld al lang vervlogen, maar het ongeluk is alles behalve uit de herinnering van de inwoners van de stad; het maakt nog iedere dag deel uit van hun leven.

In 'World's Untold Stories: 25 Years After Midnight', brengt CNN een bezoek aan de stad om te zien wat er is veranderd - en wat niet. Hoe zijn de inwoners er fysiek, financieel en emotioneel aan toe? Wie zijn die vastbesloten, toegewijde activisten die hun leven hebben gewijd aan het helpen van overlevenden? En wat motiveert hen om door te gaan ondanks de tanende interesse van de rest van de wereld en een nieuwe generatie in Bhopal die het ongeluk het liefst achter zich wil laten?

In deze documentaire komen drie inwoners van Bhopal aan het woord die hun leven hebben gewijd aan het levend houden van de ramp en het helpen van de slachtoffers. Zij vertellen hun verhaal in hun eigen woorden. Zij knokken voor hulp, voor geld, voor gerechtigheid - zelfs wanneer, naarmate de tijd verstrijkt, de kans dat ze hun doelen bereiken steeds verder uit het zicht raakt. Hun ervaringen vertellen het verhaal van de overleving, vastberadenheid en hoop en hun inspanningen om Bhopal's slachtoffers te helpen en ervoor te zorgen dat de wereld nooit vergeet wat daar is gebeurd.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: 25 Years After Midnight wordt uitgezonden op:

Dinsdag 8 december om 14.30 uur en 18.30 uur

Zaterdag 12 december om 18.30 uur

Zondag 13 december om 13.00 uur en 20.30 uur

Noot voor de redactie (