Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 5 oktober 2009

Nieuwe theatertour Wereldband met Kopmannen
6 muzikanten, 99 instrumenten, 100 minuten

Na de succesvolle shows Lekker Warm en Keet brengt de Wereldband dit seizoen hun nieuwe muziektheatershow Kopmannen naar het theater. De voorstelling gaat op 8 december in première en is tot en met maart 2010 honderd keer te zien in de Nederlandse theaters.

De Wereldband kenmerkt zich door het gebruik van grote hoeveelheden instrumenten. In de multimuzikale en -instrumentale shows dient dan ook alles als instrument: van drumstel tot pvc-buis en van piano tot plastic bekertjes. In Kopmannen verleggen de zes muzikanten hun grenzen door het aantal te gebruiken muziekinstrumenten te verdubbelen naar bijna honderd.

Voor Kopmannen heeft de Wereldband muziektheaterregisseur Caspar Nieuwenhuis aangetrokken. In het verleden maakte Nieuwenhuis de succesvolle Oerolvoorstellingen Jetje en haar Dansorkest en Tsi Tsi Tsigane. Daarnaast was hij de afgelopen jaren regisseur van het maandelijkse theater-journalistieke programma De Brakke Zondag in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Momenteel is hij artistiek directeur van het Amsterdamse kunstenaarscollectief Likeminds.

De Wereldband, opgericht in 1997, bestaat uit Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Sanne van Delft, Ro Krauss, Stanislav Mitrovic en Tim Satink.

www.dewereldband.eu

Als een wit konijn je lokt, ga je dan mee? Als een nieuwe wereld zich voor je opent, stap je dan over de drempel? Ook als je niet weet wat je te wachten staat? De mannen van Wereldband vertellen in Kopmannen het verhaal van een vreemdeling die in een duizelingwekkend absurde wereld terechtkomt, een wereld die ergens tussen One Flew over the Cuckoo's Nest en de schilderijen van Margritte te plaatsen is. Maar zoals het ook vaak gaat in onze 'normale' wereld: de vreemdeling is niet zomaar gewenst. Hij zal zich moeten bewijzen. Uiteindelijk zelfs ten koste van anderen. Noot voor de redactie,