Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Parijs, Frankrijk, 16 november 2009

VNF organiseert eerste evenement gewijd aan binnenvaart en intermodaal transport

VNF Intermodal Meetings 2009 zal plaatsvinden in de Elzas, een regio gelegen tussen Duitsland, Zwitserland en de Benelux, voor het eerste business evenement dat intermodale en internationale platformen volledig integreert. 8 en 9 december 2009, Palais des Congrès, Colmar, Frankrijk

In december 2008 concretiseerde het succes van de VNF Meetings zich in duizenden tonnen meer goederen die over het water vervoerd werden. De binnenvaart biedt een economisch en ecologisch alternatief voor weg- en luchttransport, gestimuleerd door de Europese Unie en ondersteund door programma's zoals NAIADES. Het met elkaar in contact brengen van internationale bedrijven die een beroep willen doen op transporteurs in de binnenvaart is één van de doelstellingen van VNF en dit geeft het evenement in Colmar een internationale dimensie. Thierry Duclaux, Algemeen Directeur van VNF, zegt: "De binnenvaart positioneren als onmisbaar element in de transportsector betekent de havens ondersteunen in hun rol als intermodale en internationale overslagplaatsen en hen vergezellen in hun strategie met betrekking tot het combineren van binnenvaart en vervoer over de weg en per spoor."

Binnenvaart, intermodaliteit en Europa

VNF heeft gekozen voor de Elzas om het eerste evenement volledig gewijd aan binnenvaart en intermodaliteit te organiseren op 8 en 9 december 2009. Het onderwerp binnenvaart kan pas optimaal worden besproken als ook de verscheidene regio's en de Europese bedrijven die betrokken zijn bij de ontwikkeling van vervoer over de waterwegen in acht worden genomen. Gelegen tussen België, Luxemburg en Duitsland, staat de regio rond Colmar bekend om zijn dynamische karakter op economisch gebied en in het bijzonder op het gebied van binnenvaart. De aanwezigheid van vele binnenhavens maakt deze regio een reëel Europees platform en dus een interessante locatie voor VNF Intermodal Meetings 2009, dé ontmoetingsplaats voor alle betrokken spelers.

Dynamiek van de binnenvaart, ontmoetingen en innovaties

Gedurende twee dagen zullen scheepsbevrachters (bezoekers) en vervoerders (exposanten) uit de binnenvaart en uit het spoortransport elkaar ontmoeten in speciale gespreksruimtes tijdens vooraf geplande afspraken. Tijdens dit evenement zullen ook gecombineerde logistieke oplossingen gepresenteerd worden, evenals innovaties in de binnenvaart en het vervoer over de waterwegen van gerecyclede producten. De binnenvaart heeft bewezen een economische, betrouwbare en milieuvriendelijke oplossing te zijn. Deze manier van transporteren, alternatief voor wegvervoer, speelt een belangrijke rol bij het behalen van de objectieven gesteld door de Franse milieuwetgeving, namelijk een toename van 25% van goederenvervoer anders dan weg- of luchttransport voor 2012. Veel bevrachters zijn op zoek naar logistieke oplossingen in de binnenvaartsector maar kennen weinig gespecialiseerde vervoerders. Deze business meeting brengt hen met elkaar in contact en maakt nieuwe logistieke projecten, zowel in Frankrijk als in Europa, mogelijk over de waterwegen.

Bevrachters en vervoerders ontmoeten elkaar in Colmar

Vervoerders en bevrachters uit heel Europa kunnen zich inschrijven op de internetsite: www.vnfintermodalmeetings.com. Hier kunnen zij:
- Afspraken inplannen met gesprekspartners die hen interesseren.
- Het gedetailleerde programma van conferenties en rondetafelgesprekken geleid door experts bekijken over de voordelen en oplossingen geboden door de binnenvaart: intermodaliteit, afvaltransport, logistieke innovaties...
- Over alle informatie beschikken met betrekking tot de organisatie van het evenement.
- Van gedachten wisselen met de regionale directies van VNF.

Over VNF - www.vnf.fr
VNF beheert en exploiteert 6 700 km van de Franse waterwegen. Haar activiteiten op het gebied van promotie en ontwikkeling van de binnenvaart maken het mogelijk om de potentie en de huidige kennis te vergroten, om samenwerkingsverbanden op te zetten maar vooral om een impuls te geven aan nieuwe projecten. Contracten, evenementen, onderzoeken, ontmoetingen, deze overheidsinstantie ondersteunt en animeert ieder jaar tientallen activiteiten.