Gemeente Ubbergen


Persberichten

Oplevering nieuwe wijk in Beek

Na ruim tweeëneenhalf jaar bouwen is het terrein achter het gemeentehuis, dat ooit een bedrijfsterrein was, helemaal opnieuw ingericht. Op dinsdag 8 december a.s. wordt ter ere van de nieuwe wijk een feestelijke bijeenkomst georganiseerd.
De feestelijke bijeenkomst vangt aan met een ontvangst van genodigden bij het te onthullen bronzen borstbeeld van dokter Van Hasselt. Piet Van Hasselt had jarenlang een huisartsenpraktijk in Beek en was een zeer betrokken inwoner van de gemeente Ubbergen die veel heeft betekend voor de gemeenschap. Hij overleed op 14 september 1974. In de nieuwe wijk is een straat naar hem vernoemd. Het borstbeeld is gemaakt door zijn oudste dochter, Vera van Hasselt. Tevens wordt tijdens de bijeenkomst het eerste exemplaar van een boekje over dokter Van Hasselt overhandigd door Heemkundekring 'De Duffelt' en de Stichting tot behoud van Monument en Landschap.

Sprengenbeek en De Sprankel
Op het terrein van het voormalige transportbedrijf Groothuijse zijn 19 woningen (vrijstaand en half vrijstaand) gerealiseerd. Dit project heeft de naam "Sprengenbeek" meegekregen. Op het aangrenzende terrein achter het gemeentehuis zijn 16 appartementen gebouwd met een luxe uitstraling en gebouwd onder speciale architectuur met organische vormen. Dit project is "De Sprankel" gedoopt. De ontwikkeling van beide projecten is door Planoform Vastgoedontwikkeling b.v. uit Arnhem gerealiseerd, waarbij de 16 appartementen voor Oosterpoort Wooncombinatie zijn gerealiseerd. Bouwbedrijf Van Grunsven uit Erp heeft gezorgd voor de uitvoering.

De sanering van het terrein Groothuijse is uitgevoerd medio 2007. Na de sanering is in augustus 2007 gestart met de bouw van de 19 woningen. De woningen zijn opgeleverd in februari 2009. Met de bouw van de 16 appartementen is gestart in juni 2008 en deze zijn opgeleverd in november 2009. Met de projecten zijn tevens twee nieuwe straten in Beek gerealiseerd, namelijk de Van Hasseltstraat en de Hildebrandstraat.