Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Parijs, Frankrijk, 01 december 2009

Ontdek vooruitgang en trends in intermodaal transport tijdens VNF Intermodal Meetings 2009 8 en 9 december 2009, Palais des Congrès, Colmar, Frankrijk

De VNF Intermodal Meetings zijn professionele ontmoetingen, volledig gewijd aan de ontwikkeling van de binnenvaart en haar rol in de intermodale keten

Transport over water is één van de belangrijkste troeven die besproken wordt in de Franse milieuwetgeving. De waterwegen bieden een infrastructuur zonder files, met oplossingen die beter inspelen op de vereisten van de huidige maatschappij. Een schoner, economischer en stiller transport wordt aangemoedigd, voor vrachtvervoer meer nog dan voor individueel transport, omdat dat meer vervuiling, meer verkeersopstoppingen en meer ongelukken met zich mee brengt.

Op economisch gebied onderscheidt het water zich door een belangrijke vervoerscapaciteit, gecombineerd met een CO2 uitstoot en energieverbruik die aanzienlijk lager liggen in vergelijking met andere vervoerswijzen. Bovendien biedt de binnenvaart alternatieve routes die het wegverkeer kunnen verminderen en toch levering ter plaatse kunnen garanderen. De capaciteit om zonder verkeershinder tot in het hart van grote steden te kunnen komen, is een pluspunt dat VNF verder wil ontwikkelen, in samenwerking met lokale overheden en andere economische spelers.

Al deze voordelen komen nog beter tot hun recht indien ze gecombineerd worden met de voordelen van andere transportwijzen, elk in hun eigen categorie. Binnenvaart moet op deze manier volledig deel uitmaken van een geoptimaliseerde multimodale keten, met innovatieve wijzen van overladen en waarvan de kwalitatieve prestaties competitief zijn met het huidige wegvervoer.

De VNF Intermodal Meetings maken het mogelijk voor spelers in de binnenvaart en het spoor om geïntegreerde logistieke oplossingen te bieden aan de laders (bezoekers) die tijdens hun business meetings hun verschillende wensen en behoeften kunnen uitleggen.

Tijdens twee dagen zullen thema-conferenties de noviteiten aan bod komen met betrekking tot logistiek, en de verschillende spelers van de sector de mogelijkheid geven ze te bespreken en ideeën uit te wisselen.

8 december: dag van de intermodaliteit

De introductie van Jean-Louis Jérôme, Interregionaal Directeur van VNF Straatsburg en André Reichardt, Voorzitter van de raad van de Elzas en beschermheer van de VNF Intermodal Meetings 2009, zal de integratie van de verschillende schakels, spoor en water, toelichten als meest passende oplossing voor het ontlasten van het wegverkeer in de Elzas-regio.

Intermodaliteit staat dus centraal in een conferentie die de problematiek van opstoppingen en de impact ervan op de economie bespreekt, evenals de belangrijke rol die havens vandaag de dag hierin spelen.

9 december: milieu en innovaties binnen de binnenvaart

Tijdens de conferentie over afvaltransport, zullen twee gemeentes worden voorgesteld die gekozen hebben voor fluviaal en intermodaal transport. Om het evenement af te sluiten, zal de laatste conferentie (in het Engels) de mogelijkheid bieden na te denken over innovatie in de binnenvaart in al zijn facetten.

Voor meer informatie, het programma van de VNF Intermodal Meetings en inschrijvingen, gelieve de volgende website te bezoeken: www.vnfintermodalmeetings.com

Over VNF ­ www.vnf.fr
VNF beheert en exploiteert 6 700 km van de Franse waterwegen. Haar activiteiten op het gebied van promotie en ontwikkeling van de binnenvaart maken het mogelijk om de potentie en de huidige kennis te vergroten, om samenwerkingsverbanden op te zetten maar vooral om een impuls te geven aan nieuwe projecten. Contracten, evenementen, onderzoeken, ontmoetingen, deze overheidsinstantie ondersteunt en animeert ieder jaar tientallen activiteiten.

Perscontacten