Gemeente Oldenzaal


Waardering voor vrijwilligerswerk in Oldenzaal


01 december 2009

Ook dit jaar ontvangt een organisatie de Vrijwilligersprijs Oldenzaal uit handen van het Lokaal Comité Vrijwilligerswerk van de gemeente Oldenzaal. De prijs staat symbool voor de waardering, erkenning en stimulering van vrijwilligerswerk in Oldenzaal. De prijs wordt op 8 december 2009 uitgereikt.

De vrijwilligersprijs bestaat uit een wisselbokaal 'De Gouden Boeskool' en een geldbedrag van EUR 1.000,-. Daarnaast ontvangt een jongere de aanmoedigingsprijs. Alle organisaties en jongeren die in Oldenzaal vrijwilligerswerk verrichten kunnen worden voorgedragen voor deze prijs. Aanleiding voor een voordracht kan een specifieke activiteit of project zijn, de manier waarop de organisatie omgaat met vrijwilligers of om het vrijwilligerswerk in zijn algemeenheid. Vanaf augustus hebben Oldenzalers organisaties en personen voorgedragen voor deze prijs.

Feestelijke uitreiking in het stadhuis

De genomineerden en de uiteindelijke winaars worden op dinsdag 8 december aanstaande bekend gemaakt in het stadhuis om 20.00 uur. De hal van het stadhuis is open om 19.30 uur. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd bij deze feestelijke gelegenheid aanwezig te zijn.

Voorgedragen organisaties in 2009

Dit jaar zijn zeventien organisaties voorgedragen, te weten: Natuur Milieu Educatief Centrum De Höfte, Sen-soor, Stichting Leergeld, Vereniging van Basiliekwachten, VTB 't Blikpunt, Stichting Voedselbank, Brandweer, Klas op Wielen, RTV Losser-Oldenzaal, Stichting Dierentehuis, Stichting Palet, Vrijwilligerskring Annette Meijerink, Stadsjongenskoor Oldenzaal, GOOFY, Operettegezelschap 't Masker, Stadsdraaiorgel 't Piepenrek en ACLI. De genomineerde jonge vrijwilligers zijn: Bram Kok, Renee Smudde, Kim Neef, Mathijs Brandhorst, Sharon Teunissen en Nikki Hemink.

Jury buigt zich over de voordrachten

De voordrachten worden beoordeeld door een jury. Zij maken een selectie uit de voordrachten, benoemen de genomineerden en kiezen de uiteindelijke winnaars. Vorig jaar was de Speel-o-theek win-naar van de Vrijwilligersprijs Oldenzaal. Winnaar van de aanmoedigingsprijs voor jonge vrijwilliger was toen Wouter Groente. De jury bestaat uit leden van het Lokaal Comité Vrijwilligerswerk, wethouder Willem Termijtelen en winnaars van vorig jaar. Bij de beoordeling wordt onder andere gelet op de mate waarin het werk een voorbeeld voor anderen is, op de intensiteit en kwaliteit van het werk, het bijzondere, creatieve, opvallende karakter van de activiteit, de sfeer waarin het vrijwilligerswerk zich afspeelt en de wijze waarop de organisatie de vrijwilligers aan zich weet te binden.