Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 4 december 2009

[pic]


Persbericht/ Persuitnodiging

Een avond vol culturele impulsen in De Wolden
Theatrale ondertekening provincie en gemeente van Culturele Alliantie

Dinsdag 8 december 2009 vindt om 19.30 uur de aftrap plaats van de bijeenkomst 'Culturele Impuls De Wolden'. Op deze avond presenteert de gemeente de Cultuureducatiecoach en de combinatiefunctionarissen Sport.  Vervolgens ondertekenen wethouder Bert Damming en gedeputeerde Rein Munniksma de Culturele Alliantie. De ondertekening wordt op theatrale wijze ondersteund. Tenslotte brengt de gemeente het Drents Internetplatform onder de aandacht. Iedereen is van harte welkom deze avond vol culturele ontwikkelingen bij te wonen in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde.

Impuls brede school
Het eerste deel van de avond staat in het teken van de aftrap van de combinatiefuncties voor onderwijs, sport en cultuur in De Wolden. Dit zijn functies waarbij mensen in deze drie sectoren werken terwijl ze in dienst zijn van één werkgever. Voorbeelden zijn vakleerkrachten en trainers die naschoolse sportactiviteiten organiseren en zo een lijntje leggen tussen de sportvereniging en het onderwijs, de naschoolse opvang en het dorp. De cultuureducatiecoach is op het gebied van cultuur de spin in het web tussen de basisscholen, de naschoolse opvang en het lokale culturele aanbod in De Wolden.

Ondertekening Culturele Alliantie
Het volgende onderdeel van het programma is de officiële ondertekening van de Culturele Alliantie door gedeputeerde Rein Munnniksma en wethouder Bert Damming. Het doel van
de alliantie is meer gezamenlijke inspanningen te verrichten op cultureel gebied, zoals de ontwikkeling van cultuureducatie op scholen.

Voorlichting over het Drents Internet Platform
Tot slot krijgen de aanwezigen informatie over het Drents Internet Platform. Dit nieuwe platform vormt de basis voor een startpagina met het toeristisch-recreatieve en cultuuraanbod in heel Drenthe. Ondernemers kunnen zelf met een inlogcode informatie over hun bedrijf of organisatie aanleveren en up-to-date houden. Marketing Drenthe, Recreatieschap Drenthe en Biblionet Drenthe hebben dit geïnitieerd. Zij laten zien wat bezoekers op het platform kunnen vinden. Ook wordt uitgelegd hoe ondernemers kunnen meedoen. Het platform is online vanaf februari 2010 via www.drenthe.nl.

Wie zich nog wil aanmelden om deze avond bij te wonen of meer informatie wil, kan contact opnemen met mevrouw Lucia Brons via gemeente@dewolden.nl.


///////////////////////////////



Noot voor redacties