Gemeente Zaanstad

04-12-2009
Vuurwerkcampagne Bureau Halt Zaanstreek Waterland van start Leerlingen geven zelf voorlichting over vuurwerk

Burgemeester Geke Faber opent op 8 december om 13.30 uur de vuurwerkcampagne van Bureau Halt Zaanstreek Waterland in het gemeentehuis. Alle basisscholen in Zaanstad, Oostzaan en Wormerland zijn uitgenodigd om bij de start van de campagne aanwezig te zijn. Per school krijgen twee leerlingen uit groep 8 uitleg van Bureau Halt over het gebruik van vuurwerk. Deze leerlingen geven vervolgens hun klasgenoten voorlichting over de regelgeving en veilig vuurwerkgebruik. De pers is van harte welkom.

Bureau Halt Zaanstreek Waterland organiseert de voorlichtingscampagne voor de tweede keer. De aanwezige leerlingen worden actief ingezet bij het geven van voorlichting. Zij gaan hun klasgenoten informeren over de regels en de gevaren van vuurwerk.

Op 8 december leren de leerlingen in één middag hoe ze dit het beste kunnen doen.
Ze kunnen aan de leden van een forum vragen stellen over alles wat met vuurwerk te maken heeft. In het forum zit een politieagent, verpleegkundige, brandweerman en een medewerker van Halt. Ook krijgen ze een tasje met het benodigde voorlichtingsmateriaal (vuurwerkposters, folders, dvd, brief) mee om te gebruiken tijdens hun les in de klas.

Programma van de bijeenkomst:
13.30 uur Opening door burgemeester Faber
13.45 uur Lesinstructie aan de leerlingen
14.30 uur Leerlingen kunnen vragen stellen aan de leden van het forum 15.00 uur Afsluiting