Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Madurodam, 7 december 2009

Tikibad viert 25e verjaardag in Madurodam
Tikibad pakt groots uit in kleinste stad van Nederland

Op dinsdag 8 december om 11.30 uur onthullen H.R.J. Graaf van Zuylen van Nijevelt, eigenaar van Duinrell en initiatiefnemer van de bouw van het Tikibad, en Frits Gossink, oud-directeur van Madurodam, het gerenoveerde Tikibad in Madurodam samen met Friso Wesseling, de 17-jarige burgemeester van Madurodam.

Sinds 1987 is het Wassenaars zwemparadijs te bezichtigen in de miniatuurstad. Uiteraard is het, net als het 'grote' Tikibad, in de tussentijd een aantal maal gemoderniseerd. De laatste miniatuurverbouwing dateert van 2001. Het zwemparadijsje in Madurodam heeft maar liefst 26,44 meter glijbaan. Speciaal voor het 25-jarig jubileum is de maquette opgeknapt en opnieuw geverfd.

Tikibad 25 jaar
Het Tikbad opende in 1984 zijn deuren en viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum. Met meer dan 1 kilometer aan glijbanen is het grootste glijbanenparadijs van de Benelux. Naast het zwemcomplex herbergt Vakantie- en attractiepark Duinrell ook een attractiepark en een vakantiepark met een camping, groepsaccommodatie en ruim 400 Duingalows.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht