Jan Smit ontdekt nieuw talent

08/12/2009 07:00

SOS-Kinderdorpen

Amsterdam, 8 december 2009 - Jan Smit heeft een nieuw talent ontdekt. Deze week vraagt de Volendamse zanger ruim 6 miljoen Nederlandse huishoudens om donateur te worden van zijn goede doel SOS Kinderdorpen. Dit doet hij in samenwerking met C? waar Jan gezicht van is.

De grootschalige actie is opgezet door C? vanuit de samenwerking met zowel Jan Smit als SOS Kinderdorpen. In het kader van de start van de bekende Vlaggetjesweken valt er bij ruim 6 miljoen huishoudens een flyer op de deurmat. Op deze flyer doet Jan Smit een persoonlijke oproep om, net zoals C?, SOS Kinderdorpen te steunen. Jan vraagt alle Nederlanders om donateur te worden van de internationale kinderhulporganisatie en zo bij te dragen aan een liefdevol thuis voor kinderen over de hele wereld die er alleen voor staan.

Als partner van SOS Kinderdorpen steunt C? sinds 2008 een SOS jongerenhuis in Skopje, Macedonië. C? medewerkers van alle 127 filialen doneerden al eerder een bedrag van 250.000 euro in het kader van deze samenwerking.

Jan is al 10 jaar ambassadeur van SOS Kinderdorpen en bezocht vorig jaar nog een SOS kinderdorp: "Ik heb al verschillende projecten gezien. Iedere keer vind ik het weer fantastisch om met eigen ogen te zien hoe goed de kinderen worden opgevangen. De SOS moeders zijn als een echte moeder voor de kinderen en het is zo gezellig bij hen thuis. Daar houd ik van; zo was het bij ons thuis vroeger ook. Ik hoop dat deze actie nog meer mensen ervan overtuigt dit werk te steunen."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.soskinderdorpen.nl