Heracles en Asito onderzoeken gezamenlijke ontwikkeling

08/12/2009 08:30

Asito Dienstengroep

Heracles en Asito onderzoeken gezamenlijke ontwikkeling locatie hoek Weezebeeksingel / Henriëtte Roland Holstlaan

Heracles Almelo en de Asito Dienstengroep (ADG) eveneens uit Almelo onderzoeken de komende maanden de mogelijkheden om te komen tot de gezamenlijke ontwikkeling van de locatie op de hoek van de Weezebeeksingel en de Henriëtte Roland Holstlaan in Almelo. Op deze locatie zullen uiteindelijk een nieuw kantoorpand voor ADG en mogelijk een nieuw stadion voor Heracles Almelo gerealiseerd worden.

De bedrijven van ADG met hoofdkantoor in Almelo (Asito, Thuiszorgservice Nederland (TSN) en Persoonality) hebben de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Ook voor de komende jaren wordt verdergaande groei voorzien. Hierdoor zullen de bedrijven uit hun jasje groeien. Om die reden is door het ADG management aan een drietal gerenommeerde architecten gevraagd om een schetsontwerp te ontwikkelen voor de toekomstige huisvesting van de genoemde ADG bedrijven.

Na zorgvuldige overweging heeft het management van de Asito Dienstengroep uiteindelijk gekozen voor het ontwerp dat IAA architecten uit Enschede voor deze locatie heeft ontwikkeld. Het plan van IAA voorziet in een ongeveer 55 meter hoge kantoortoren.

Asito-eigenaresse Monique van Riemsdijk: "we zijn blij dat onze bedrijven door realisatie van dit plan voor Almelo behouden blijven. Het is een prachtig ontwerp geworden, gemaakt door fantastische Twentse architecten, voor één van de grootste ondernemingen uit Twente. Ik ben er echt heel blij mee".

Naar goed gebruik zijn de Asito-plannen inmiddels met de 'buren', de Stichting Stadion Heracles Almelo en de Betaald Voetbal Organisatie Heracles Almelo, besproken. Uiteraard is ook de gemeente inmiddels geïnformeerd over de plannen. Uit de gesprekken met Heracles Almelo bleek dat bundeling van de krachten door Heracles Almelo en ADG in het vervolgtraject zal leiden tot procedurele en bouwkundige voordelen. Daarnaast ontstaat door de samenwerking de mogelijkheid om het kantoorpand van ADG en het nieuwe beoogde Heracles stadion qua vormgeving op elkaar af te stemmen.

Heracles voorzitter Jan Smit: "voor de verdere groei van Heracles en de realisatie van onze strategische ambities is een groter stadion een vereiste. We zijn blij dat we in Asito Dienstengroep een sterke partij gevonden hebben waarmee we de verdere ontwikkeling van ons nieuwe stadion ter hand kunnen nemen. De concrete realisatie komt door de samenwerking met Asito een stuk dichterbij".

Harry Abels, architect en eigenaar van IAA architecten uit Enschede: " Asito verdient als één van de belangrijkste bedrijven uit de regio een hoofdkantoor dat in zijn situering en uitstraling een prominente plaats in de stad gaat innemen. Het bouwwerk zal een beeldbepalend kantoorgebouw voor Almelo worden. De samenwerking met Heracles biedt kansen om de ruimtelijke kwaliteit in deze groepering tot een hoog niveau op te voeren. Wij zien het als een uitdaging en eer om de verantwoordelijkheid te krijgen voor de vormgeving van de poort van Almelo; een kantoorgebouw voor Asito en mogelijk een stadion in een groene parkachtige setting, op een locatie die zich daar prima voor leent".

De vergunningsprocedure zal ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. De bouw van het Asito kantoor zal naar verwachting eveneens anderhalf tot twee jaar vergen. Als de ontwikkelingsactiviteiten succesvol verlopen, zal Almelo uiteindelijk in 2013 één en mogelijk twee markante bouwwerken rijker zijn.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.asito.com