Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Obvion hypotheken wederom de beste van Nederland

Onafhankelijk onderzoeksbureau MoneyView onderzoekt alle hypotheken in de markt Heerlen, 8 december 2009 - Uit een recent gehouden onderzoek door MoneyView komen de Obvion Basis hypotheek en de Obvion hypotheek als beste uit de bus. De Obvion Basis hypotheek neemt de eerste plaats in in de categorie budgethypotheken. De Obvion hypotheek is de beste van Nederland vergeleken met alle hypotheken in de markt. Obvion streeft naar hoogwaardige hypotheekproducten. Daarom vraagt zij het onafhankelijk onderzoeksbureau MoneyView jaarlijks onderzoek te doen naar de voorwaarden van alle hypotheken in Nederland.

MoneyView heeft naar de productvoorwaarden gekeken die voor de consument belangrijk zijn bij het maken van een hypotheekkeuze. Voorbeelden hiervan zijn: de wijze waarop rentevaststelling plaatsvindt, de duur van de offertegeldigheid en de mogelijkheid om de hypotheek mee te nemen bij de koop van een nieuwe woning. Met name op deze punten is de Obvion hypotheek Nederlands beste. Met behulp van deze productvergelijkingen wil Obvion consumenten inzicht geven in de verschillen die er in het huidige hypotheekaanbod bestaan. Hierdoor kunnen consumenten en adviseurs een onderbouwde beslissing nemen tijdens een van de belangrijkste aankopen in een leven.

Obvion Basis hypotheek is beste budgethypotheek
Dit jaar is de Basis hypotheek -evenals in 2008- de beste budgethypotheek van Nederland. Budgethypotheken worden tegen een lager rentepercentage dan standaardhypotheken aangeboden. Dat betekent dat de consument in het algemeen minder kwaliteit en flexibiliteit krijgt ten opzichte van normale hypotheken. De reden dat de Obvion Basis hypotheek zo hoog scoort, is omdat deze qua voorwaarden vergelijkbaar is met een normale hypotheek. Derhalve eindigt de Obvion Basis hypotheek zelfs op een vijfde plaats als deze wordt vergeleken met budget- en normale hypotheken samen.

Over Obvion
Obvion (www.obvion.nl) is een hypotheekbedrijf dat als doel heeft de consument financieel onbezorgd te laten wonen tijdens de gehele looptijd van de hypotheek. Vanuit het belang van consument en maatschappij staan hierbij drie beloftes centraal: betrouwbaar advies, helderheid en ontzorgende dienstverlening. Obvion werkt daarom uitsluitend met onafhankelijke intermediairs. Obvion opereert vanuit Heerlen met 350 betrokken medewerkers. De hypotheekverstrekker is in 2002 voortgekomen uit een samenwerkingsverband van Rabobank en ABP.

NOOT VOOR DE REDACTIE EN