Ingezonden persbericht


Brief Level45 over niet functioneren UWV

Geachte leden en plaatsvervangende leden van de Vaste Kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Naar aanleiding van het debat dat in de Kamer gevoerd gaat worden over het functioneren van het UWV zijn wij ons genoodzaakt u deelgenoot te maken van onze ervaring met het UWV. Level45 is een maatschappelijk gedreven organisatie, die zich toelegt op het bemiddelen naar werk van hoogopgeleide 45+-ers (zie www.level45.nl) . Als Level45 staan wij met beide voeten in de praktijk. Om die reden hebben wij een pilot-project voorgesteld voor een geheel andere, maar toegesneden arbeidsmarktbenadering voor deze doelgroep. Hierbij werken 2 x 20 personen fulltime in een bedrijfsomgeving samen aan 1 product, namelijk het vinden van werk voor zichzelf en voor de anderen. Zij starten hiermee, direct nadat men werkzoekend is geworden. De directie van het UWV-werkbedrijf heeft het project afgewezen en heeft dit in een gesprek op 3 december jl. toegelicht. Hieronder een kort verslag. Level45:
Uitgangspunt om pilot te starten is de opmerking die 100% van onze kandidaten bij het intakegesprek aan ons melden: Reactie werkcoach UWV bij aanmelding: "Helaas kan ik niets voor u betekenen" Reactie UWV: "dat komt niet in ons woordenboek voor. Wij hebben dat intern onderzocht"

Commentaar: wij denken dat de directie van het UWV veel te ver van de praktijk afstaat en niet werkelijk weet wat er gebeurt of juist niet gebeurt. De werkcoaches zijn overbelast en niet geëquipeerd voor deze doelgroep. Bovendien heeft het UWV geen contacten met bedrijven, die de mensen uit onze doelgroep kunnen plaatsen.

Afwijzing Pilot-project
UWV:

1. Level45 is geen re-integratiebedrijf

2. Mensen met een WW-uitkering mogen NIET meedoen aan pilot. Pas na 9 maanden komt men in aanmerking voor re-integratietraject
3. Er is geen geld voor dit project

4. regelingen worden per 1 januari 2010 uitgekleed.

Level45:

1. Werkzoekenden, die net werkloos zijn, hoeven niet gere-integreerd te worden
2. Collectief werken aan werk leidt tot vergroting kans op arbeidsmarkt
3. Eerdere uitstroom uit WW levert juist geld op in plaats van dat dit geld kost

Commentaar: Het UWV wil niet meewerken en heeft redenen gezocht voor afwijzing. Ook indien een externe financier wordt gevonden mogen mensen in WW NIET meedoen. Hierdoor wordt een kans op groter perspectief voor de doelgroep in de kiem gesmoord. Hopelijk is dit niet om het falen van het UWV onder het tafelkleed te vegen.

Graag doen wij ook een beroep op u om Minister Donner te wijzen op de schade die hij in Buitenhof heeft aangericht. Door zijn uitspraken heeft hij de "ouderen" voor de arbeidsmarkt weggezet als DURE, ZIEKE, ONPRODUCTIEVE EN FEITELIJK ZIELIGE MENSEN. Dit, terwijl deze groep mensen juist nodig is om met hun kennis en ervaring de jongeren verder op te leiden in bedrijven en organisaties. Daarnaast is het juist deze groep die bij het verdwijnen van de babyboomers van de arbeidsmarkt het voortouw moeten nemen bij innovatie en verdere ontwikkeling van maatschappij en bedrijfsleven en de zo zeer gewenste KENNISECONOMIE. Doordat hij in Buitenhof een totaal verkeerd beeld heeft geschapen zullen werkgevers nog meer dan voorheen nadenken en zich misschien wel 3 keer bedenken alvorens een "oudere" aan te nemen. De overheid neemt mensen boven 50 (als je de kranten mag geloven) zeker niet aan. Over voorbeeldfunctie gesproken. Met zijn optreden in Buitenhof en zijn latere uitspraken brengt Minister Donner ook initiatieven als Level45 schade toe, maar heeft hij met name het perspectief voor "ouderen" totaal weggevaagd. Door zijn uitspraken ontstaat een verloren generatie, te vergelijken met de verloren generatie jongeren uit de jaren 70 .

Met vriendelijke groet,