Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Nieuwegein, 8 december 2009

Stemmen op project Richard Krajicek Foundation Award

Provincie Utrecht heeft meeste inzendingen

In de provincie Utrecht zijn dit jaar de meeste projecten aangemeld voor de Richard Krajicek Foundation Award. In totaal strijden elf projecten om een finaleplaats in de Utrechtse voorronde. De winnaar vertegenwoordigt de provincie Utrecht tijdens de landelijke finale in februari 2010. Via www.sportservicemiddennederland.nl kunnen bezoekers een stem uitbrengen op hun favoriete project. Het project met de meeste stemmen dringt als vierde project door tot de Utrechtse finale. Stemmen kan tot en met 20 december.

Wildcard

De aangemelde projecten komen uit de gemeenten De Ronde Venen, Vianen, Utrecht, Amersfoort, Doorn, Benschop, Leudsen, Houten en Nieuwegein. De juryleden van de Utrechtse voorronde bepalen de komende weken welke drie inzendingen doordringen tot de Utrechtse finale. Via de website van Sportservice Midden Nederland www.sportservicemiddennederland.nl kunnen bezoekers een stem uitbrengen op hun favoriete project. Het project met de meeste stemmen dringt als vierde inzending door tot de finale. In deze finale worden alle projecten aan de jury gepresenteerd. De winnaar verdient 1.000 euro en een plaats in de landelijke finale. De winnaar van de landelijke finale wint 10.000 euro.

Educatief sportproject
De Richard Krajicek Foundation Award is een prijs voor het leukste en meest educatieve sportproject voor kinderen en jongeren. De prijs is vooral gericht op jongeren, maar ook scholen, sportverenigingen, buurt- en welzijnsorganisaties, instellingen voor kinderopvang en gezondheidszorg en gemeenten kunnen meedingen naar deze award.

Organisatie

De Richard Krajicek Foundation, het Nederlands Jeugdinstituut en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) organiseren de Richard Krajicek Foundation Award 2009 in opdracht van het ministerie van VWS. Sportservice Midden Nederland organiseert de voorronde in de provincie Utrecht.

---------------------EINDE PERSBERICHT--------------------