Ingezonden persbericht


Datum 8 december 2009

PERSBERICHT

Anouk Hoogendijk nieuwe ambassadrice Jeugdsportfonds

Voetbalster Anouk Hoogendijk is de nieuwe ambassadrice van het Jeugdsportfonds provincie Utrecht. Dit is gisteren, maandag 7 december, bekend gemaakt bij de startbijeenkomst voor een nieuwe campagne om donateurs te werven. Anouk voetbalt bij FC Utrecht en bij het Nederlands elftal. Zij zet zich samen met ambassadeur Jochem Uytdehaage (schaatser) in om het Jeugdsportfonds te promoten. Jochem, Anouk en Rens van Angelen, voorzitter van voetbalvereniging FC Breukelen, gaven het startsein voor de nieuwe campagne.

Campagne
Het Jeugdsportfonds provincie Utrecht benadert sportverenigingen uit de provincie om actief donateurs te werven voor het Jeugdsportfonds. De vereniging die de meeste nieuwe donateurs werft, wint een unieke sportmiddag voor haar jeugdleden onder leiding van Jochem en Anouk. Tijdens de startbijeenkomst heeft Jochem met een symbolische druk op de knop het officiële startsein gegeven voor de campagne. Door deze handeling werd een banner geplaatst op de website van voetbalvereniging FC Breukelen, de eerste vereniging die donateurs gaat werven. Door te klikken op de banner, kunnen leden van de voetbalclub zich aanmelden als donateur.

Jeugdsportfonds
Het Jeugdsportfonds provincie Utrecht zorgt ervoor dat alle kinderen kunnen sporten. Kinderen waarvan de ouders het sporten niet kunnen betalen, kunnen aanspraak maken op een bijdrage van het Jeugdsportfonds. Mensen die hier meer over willen weten kunnen kijken op www.jeugdsportfonds.nl voor de criteria.

Cheque

Het Jeugdsportfonds provincie Utrecht heeft ook een wervingscampagne gericht op rotary's en businessclubs. Deze organisaties kunnen het Jeugdsportfonds provincie Utrecht steunen en verdienen daarmee een unieke (sport-)dag voor hun leden met Jochem of Anouk. Tijdens de startbijeenkomst overhandigde Businessclub Vechtstreek een eerste sponsorcheque van 2.000 euro aan Jochem en Anouk. Met deze cheque wordt de gemeente Breukelen de dertiende gemeente in de provincie die is aangesloten bij het Jeugdsportfonds.

Fotobijschrift: Jochem Uytdehaage en Anouk Hoogendijk gaven maandag het startsein voor een nieuwe campagne voor het Jeugdsportfonds provincie Utrecht. Foto: Communicatiebureau Alta
---------------------EINDE PERSBERICHT--------------------

Noot aan de redactie (