Ingezonden persbericht





- definitieve versie pas begin 2010 verwacht -

Eerste release kandidaat OpenOffice.org 3.2 verschijnt volgende week

Volgende week wordt de eerste release kandidaat vrijgegeven voor OpenOffice.org 3.2. De definitieve versie van de open source office-suite wordt pas begin 2010 verwacht.

Volgende week is vrijgave gepland van RC1 van OpenOffice.org 3.2.0. De ontwikkelaars zijn positief over de kwaliteit van deze eerste release kandidaat. Er is veel tijd besteed aan het testen en vertalen voor de nieuwe functies (1). Dit heeft wel langer geduurd dan gepland, waardoor deze release kandidaat later verschijnt dan verwacht.

Door deze vertraging zal de definitieve versie ook niet meer in 2009 uit komen. Woordvoerder Cor Nouws van OpenOffice.org: "Normaal is een periode van zo twee weken voldoende tijd om van release kandidaat naar finale versie te komen. In die tijd vinden onze zakelijke en privé gebruikers de echte showstoppers en worden ze gecorrigeerd. Maar dit jaar komen we dan precies uit in de feestdagen, tussen de oliebollen zeg maar. Dus we hebben de verwachting bijgesteld en brengen de nieuwe versie pas begin volgend jaar uit. Positief daaraan is dat we nu 2010 feestelijk kunnen starten als het jaar van de nieuwe OpenOffice.org"

= = = einde persbericht

= = = links

1) belangrijkste nieuwe functies in 3.2
http://www.openoffice.org/dev_docs/features/3.2/beta.html