Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe directeur Dordts Erfgoedcentrum DiEP

Sinds kort heeft het Dordtse Erfgoedcentrum DiEP een nieuwe directeur; Ineke Middag. De benoeming van Middag is een belangrijke stap in de doorontwikkeling van het Erfgoedcentrum. DiEP krijgt de komende jaren een vooraanstaande rol in het Hofkwartier, het historische hart van Dordrecht waar cultuur, historie en verdieping samenkomen. De nieuwe directeur gaat haar ervaring en netwerk inzetten om met het Erfgoedcentrum een aansprekende publieksplek te realiseren, gericht op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal bezoek.

Ineke Middag (1957) studeerde in 1988 af als architectuurhistoricus aan de Universiteit van Amsterdam. Aansluitend startte zij als projectmedewerker bij Kunsthistorisch Bureau D'Arts in Amsterdam en stroomde daarna door als conservator tentoonstellingen en evenementen naar het Van Gogh Museum. In 1995 maakte zij de overstap naar de AVRO samensteller van kunstprogramma's, en was verantwoordelijk voor het museumprogramma Beeldenstorm met presentator Henk van Os en de hedendaagse kunst quiz AVRO Kunstblik gepresenteerd door Angela Groothuizen en Liesbeth Brandt Corstius. In 2002 aanvaardde zij de positie van Directeur Museumzaken Singer Laren. Ze ontwikkelde o.a. de internationale tentoonstellingsprogrammering van het museum in samenhang met educatie en evenementen en bezorgde de bestandscatalogi van de museumcollectie.

Het Hofkwartier vertelt een uniek historisch verhaal dat nog weinig bekend is bij het grote publiek en daar wil Erfgoedcentrum DiEP samen met de gemeente Dordrecht verandering in brengen. In het Hofkwartier gaan verschillende organisaties, waaronder ook het Dordrechts Museum, samenwerken aan projecten en thema's op het gebied van kunst, geschiedenis en verdieping. Het Hofkwartier moet daarmee zijn eeuwenoude functie als broedplaats voor kunst, historie en cultuur weer terugkrijgen. In 2013 moet het gebied uitgegroeid zijn tot een culturele ontmoetingsplek.

Einde persbericht