Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Zwolle, 8 december 2009

Wethouder Knol: "Dit is geen toeval!"
Gereformeerde Hogeschool Zwolle viert eerste plaats in Keuzegids 2010

"Dit is geen toeval. De Gereformeerde Hogeschool staat pontificaal op 1 in de Keuzegids! En dat bewijst dat jullie studeren aan een hogeschool met een goede bodem. Vorig jaar goud en zilver en nu wéér: van harte gefeliciteerd!" Luid applaus volgde vanmiddag in de Gereformeerde Hogeschool op de felicitaties van wethouder Knol.

In een feestelijk versierde aula was er koffie met gebak voor alle studenten en medewerkers, om de eerste plaats in de Keuzegids 2010 (categorie 'kleinere hogescholen') te vieren.

Persoonlijk contact
Volgens de Keuzegids 'bepalen kleinschalig onderwijs en persoonlijk contact in hoge mate het succes van een opleiding'. De GH sleepte in de ranking van alle hogescholen met 74 punten zelfs de tweede plaats in de wacht. De Christelijke Hogeschool Ede (CHE), fusiepartner van de GH, is de beste in de categorie middelgrote hogescholen en eindigt met 79 punten bovendien op de eerste plek van alle hogescholen in Nederland.

Felicitaties
Wethouder Knol feliciteerde in zijn toespraak studenten, personeel en iedereen die betrokken is bij de GH. Hij voegde eraan toe: "Er is ons alles aangelegen dat jongeren in Zwolle het onderwijs krijgen waarin ze het beste gedijen. De GH biedt dat goede onderwijs."

Applaus
Bert Brand, lid van het College van Bestuur van de GH, bedankte de wethouder voor de felicitaties: "De gemeente Zwolle heeft als slogan: 'Samen maken we de stad'. Daar is betrokkenheid en contact voor nodig. Wethouder Knol is speciaal voor dit moment even uit de collegevergadering gelopen. Als dat geen betrokkenheid is!" Brand noemde de eerste plaats verder een 'zegen op de slogan van de GH' (Als je gelooft in je werk!) en feliciteerde ook de CHE: "Onze collega's in Ede staan op de eerste plaats in de totale lijst. Dat is ook een applaus waard!" Er werd heel wat geklapt vanmorgen in de aula van de GH.

De Keuzegids Hoger Onderwijs is een uitgave van Stichting Hoger Onderwijs Persbureau (HOP).

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht