Persbericht

Heathrow Airport kiest voor Progress Software

~ Implementatie van Progress Sonic ESB® bij luchthavenorganisatie BAA ~

Rotterdam, 8 december 2009 - Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS), een software-leverancier die ondernemingen in staat stelt om direct te reageren op veranderende omstandigheden, heeft Progress® Sonic ESB® (enterprise service bus) ingezet binnen Heathrow's Terminal 5.

De Sonic ESB-applicatie van Progress Software biedt luchthavenorganisatie BAA de mogelijkheid om IT-systemen binnen de luchthaven met elkaar te integreren. Hiermee kunnen bestaande en nieuwe systemen van BAA worden geïntegreerd. Een voorbeeld hiervan is de integratie van de Airport Operational Database.

"De grootste uitdaging was het vinden van een oplossing die probleemloze integratie van BAA-systemen in een kort tijdsbestek mogelijk maakt", zegt Martin Thomas, Integration Architect BAA IT. "Bovendien moest het een platform bieden voor de verdere integratie van nieuwe systemen in de toekomst".

Sonic ESB is een messaging-gebaseerde enterprise service bus die zorgt voor de integratie van nieuwe en bestaande bedrijfsapplicaties, zowel binnen de organisatie als op remote locaties. Dit met een lage latency, hoge betrouwbaarheid en continue beschikbaarheid. BAA koos voor de Sonic ESB-applicatie om events op betrouwbare wijze te kunnen integreren en zo een optimale klantervaring te leveren.

"Terminal 5 zet de nieuwe standaard bij het leveren van systemen die goed samenwerken en bijdragen aan een positieve ervaring bij passagiers die gebruikmaken van Terminal 5", zegt Ken Rugg, vice president and general manager of integration infrastructure, Progress Software. "Dit vereist een ongeëvenaard niveau van data-integratie en het versleutelen van data, wat het een erg interessant en succesvol project maakt voor Progress Software."