Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 8 december 2009

Stimuleringskader groen blauwe diensten

Het college stemt in met het Gebiedsgericht Uitvoeringsprogramma 2010 â 2020 en het Gebiedscontract 2010 - 2013. Op donderdag 17 december 2009 zal wethouder Hendrikx het Gebiedscontract ondertekenen namens de gemeente Hilvarenbeek.

In het voorjaar van 2008 besloot het college om - samen met de gemeenten Bladel, Eersel, Goirle, Reusel-De Mierden en waterschap de Dommel - gebruik te maken van het Stimuleringskader Groen Blauwe Diensten; de provinciale regeling voor het subsidiëren van landschapelementen in het buitengebied.

Na een intensief proces waarin verschillende partijen actief betrokken zijn geweest, zijn nu het Uitvoeringsprogramma en het Gebiedscontract opgeleverd.

Het doel van het Uitvoeringsprogramma is particulieren stimuleren om (kleine) landschapselementen - zoals poelen en houtwallen - aan te leggen om zo de ecologische en cultuurhistorische waarde van het buitengebied te vergroten.

In het Gebiedscontract is opgenomen hoeveel de gemeente investeert in natuurbehoud- en ontwikkeling en welke beheerpakketten opengesteld gaan worden. De provincie verdubbelt het bedrag dat de gemeente inzet. Daarmee komt het bedrag dat voor de komende vier jaar beschikbaar is uit op ⬠200.000,00.