Vliegtuigpassagiers in de toekomst verzekerd tegen faillissement van luchtvaartbedrijf

DREIEICH, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20091208 --

Vanaf 1 januari 2010 zal het voor het eerst mogelijk zijn voor 80.000 door IATA geaccrediteerde reisbureaus om tegen faillissement beschermde vliegtuigtickets uit te geven voor ruim 200 luchtvaartbedrijven.

Hahn Air is een internationale partner met IET-overeenkomsten (Interline E-ticketing) met luchtvaartbedrijven en heeft daarom een verzekeringscontract gesloten met Generali Versicherung AG via verzekeringsagent REISEGARANT GmbH in Hamburg*. Op basis van dit contract kunnen Hahn Air en Generali garanderen dat alle passagiers met een elektronisch ticket van Hahn Air (HR-169) de prijs van een ticket volledig krijgen terugbetaald in het geval van faillissement van het bedrijf of de relevante luchtvaartmaatschappij. Voor het eerst wordt een oplossing geboden voor passagiers die worden getroffen door het faillissement van een luchtvaartbedrijf, iets wat reeds jarenlang wordt gevraagd door internationale consumentenverenigingen.

De transactie wordt verwerkt door het reisbureau waar de passagier het ticket heeft gekocht. Een gezamenlijke garantieverklaring van Hahn Air en Generali kan worden afgedrukt van de website van Hahn Air (www.hahnair.com) voor verstrekking aan de passagier. Er zijn geen bijkomende kosten voor het reisbureau en de passagier.

Hahn Air is een luchtvaartmaatschappij en IATA-lid verbonden met de regeling voor facturering en verrekening van de International Air Transport Association in ruim 150 landen. Hahn Air runt het grootste e-ticketing-platform ter wereld.

Reisbureaus boeken vluchten voor passagiers met de (momenteel reeds meer dan 200) internationale luchtvaartmaatschappijen die een partner zijn van Hahn Air, en geven ze uit op de elektronische tickets van Hahn Air (HR-169) voor documentatie en facturering. Het reisbureau dat het vliegtuigticket regelt, verrekent de rekening voor de vlucht met Hahn Air.

* REISEGARANT GmbH is een van de grootste bedrijven dat garantiecontracten voor het geld van de klant sluit met touroperators (reisgarantiebewijzen) en fungeert als verzekeraar en afhandelingsbureau voor Generali.

Meer informatie kunt u lezen op www.hahnair.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Hahn Air
Anja Radloff
Zakelijke communicatie
T: +49 6103 5013 123
e-mail: a.radloff@hahnair.com
of
Sabine Ullrich
Marketing
T: +49 6103 5013 220

e-mail: s.ullrich@hahnair.com