Offerte binnenschilderen on-line binnen één minuut


Thuisinschilderen introduceert nu ook on-line offerte voor binnenzijde huis

GOOR, 20091208 -- Wie snel wil weten wat het kost om het binnenwerk van zijn huis professioneel te laten schilderen, kan vanaf deze week terecht op de website www.thuisinschilderen.nl. Daar kan vanaf nu niet alleen on-line een offerte worden opgevraagd voor het schilderen van de buitenzijde van een huis, maar ook het binnenschilderwerk wordt met een paar muisklikken doorgerekend.

Aan de hand van vragen over het woningtype, de indeling van het huis en de hoeveelheid ramen en deuren per kamer, kan een bezoeker snel de belangrijkste gegevens over zijn huis invoeren. De website van Thuisinschilderen maakt op basis van die gegevens on-line een realistische schatting van de investering. "De gegevens uit de offerte-aanvraag gaan naar een Thuisin-schilder uit de regio. Die komt langs om de definitieve offerte vast te leggen", licht Mark Brouwer van Thuisinschilderen toe.

Transparant
"Mensen hebben vaak geen idee van de kosten voor het binnenschilderwerk. Onze on-line offerte maakt dat heel snel inzichtelijk", vertelt Brouwer. Dat biedt zowel voor klanten als schilders voordeel. "Deze tool maakt de markt transparant. Iedereen kan zien wat een normaal tarief is voor binnenschilderwerk. Voor schilders werkt de on-line offerte als een filter; alleen de serieuze belangstellenden blijven over. Het voorkomt zinloze offertebezoekjes."

Representatief
De on-line offerte van Thuisinschilderen, berekent alleen de kosten van de beneden en eventueel de bovenverdieping. "De praktijk leert dat de meeste mensen alleen de representatieve ruimtes door een professional laten schilderen", vertelt Mark Brouwer. "De zolder hebben we daarom buiten beschouwing gelaten."
Bij het opstellen van de offerte gaat de website uit van een gemiddelde staat van onderhoud. Mocht er sprake zijn van zwaar achterstallig onderhoud, waardoor veel extra voorbereidingswerk nodig is, dan komt dit in het bezoek dat de schilder aflegt voordat de definitieve offerte wordt uitgebracht ter sprake.

Financiering
Thuisinschilderen biedt ook oplossingen aan voor de financiering van het schilderwerk. Zo biedt de organisatie een schilderabonnement, een spaarplan, en een financieringsplan. Ook de kwaliteit is ruimschoots gewaarborgd. Thuisinschilderen heeft samen met Trimetal Bouwverven (Akzo-Nobel Coatings) een kwaliteitssysteem opgezet dat de kwaliteit van het onderhoudswerk waarborgt en dat voorziet in een goede regeling bij meningsverschillen. De schilder krijgt bijvoorbeeld pas betaald nadat een opleveringsinspectie heeft plaatsgevonden en het rapport is goedgekeurd door de klant. Meer informatie is te vinden op www.thuisinschilderen.nl.

Over Thuisinschilderen:
Thuisinschilderen is een landelijke organisatie gespecialiseerd in schilder- en onderhoudswerk aan huizen en (bedrijfs)panden. Lokale en regionale schildersbedrijven kunnen deelnemen mits zij zich conformeren aan de door Thuisinschilderen gehanteerde kwaliteitsrichtlijnen.