Thinkwise Software ondersteunt het hoger en universitair onderwijs


APELDOORN, 20091208 -- Thinkwise Software, specialist in modelgedreven softwareontwikkeling, ondersteunt de ICT-opleidingen binnen het hoger en universitair onderwijs. Naast het beschikbaar stellen van stage- en afstudeerplaatsen verzorgt Thinkwise Software ook gastcolleges en practicums. Momenteel wordt er samengewerkt met Fontys Hogeschool ICT Eindhoven en Hogeschool Utrecht. De doelstelling van Thinkwise Software is om het aantal samenwerkingsverbanden met hogescholen en universiteiten in Nederland in 2010 uit te breiden.

Hans Keukenschrijver, commercieel directeur bij Thinkwise Software: "Wij vinden het zeer belangrijk om te investeren in ICT-opleidingen binnen het hoger en universitair onderwijs. Wij willen studenten de mogelijkheid bieden om al tijdens de studie de opgedane theorie in praktijk te brengen. Door het geven van gastcolleges en het verzorgen van practicums en workshops bieden wij studenten de kans om hands-on ervaring op te doen met modelgedreven softwareontwikkeling. Daarnaast worden zo de ontwikkeling en de creativiteit van de studenten bevorderd."

Frank Peeters, docent bij Fontys Hogeschool ICT Eindhoven, vult hierop aan: "De Thinkwise Software Factory wordt door ons ingezet als workshop voor derdejaars studenten aan het einde van een semester. Modelgedreven softwareontwikkeling is momenteel een markt die volop in beweging is. Wij vinden het belangrijk om de studenten hierbij te betrekken. De studenten leren op deze manier veel over hoe je software op een kostenefficiënte manier kan genereren, beheren en onderhouden."

-----------------------
Over Thinkwise Software
Thinkwise Software is specialist in computergestuurde softwarebouw en producent van de software ontwikkel-workbench Thinkwise Software Factory. Met behulp van de Thinkwise Software Factory kan uw maatwerksysteem op een efficiënte manier worden beheerd en geheel worden gemoderniseerd.
De inzet van de Thinkwise Software Factory zorgt voor het versnellen van de software ontwikkeling, de ontwikkelproductiviteit ligt een factor 5 tot 10 hoger en de applicatie bevat een factor 15 minder te onderhouden broncode. De levensduur van de applicaties wordt verlengd doordat deze minder afhankelijk zijn van de gekozen technologie. Dit stelt organisaties in staat om met gebruik van de Thinkwise Software Factory duurzaam te innoveren en kosten te besparen. Thinkwise Software kan momenteel grote organisaties als Sligro Food Group, Koninklijke Zeelandia, KS Profiel en Royal Huisman Shipyard tot haar klanten rekenen. Voor meer informatie: www.thinkwisesoftware.com.

Thinkwise Software Factory is een geregistreerd handelsmerk van Thinkwise software





Ingezonden persbericht