Sonoco Alcore® M-Cores™ patent aangevochten en vertraagd bij European Patent Office

BRUSSEL, België--(BUSINESS WIRE)-- 20091208 --

Sonoco Alcore, een 100% dochteronderneming van Sonoco (NYSE: SON), een van de grootste gediversifieerde, wereldwijde verpakkingsbedrijven, heeft vandaag aangekondigd dat haar pan-Europese wide-ply patent, dat onlangs is verdedigd en waartegen vervolgens beroep is aangetekend, opnieuw is vertraagd. De European Patent Office heeft een beroep ontvangen maar de concurrent heeft dat vervolgens ingetrokken. Omdat slechts één beroep mogelijk is, kan er nu niet meer tegen het patent worden ingegaan bij de European Patent Office.

Sonoco Alcore zal nu de noodzakelijke maatregelen nemen om te verzekeren dat eventuele het patentschendende concurrerende producten van de markt worden gehaald. “Wij zijn van mening dat het van belang is om onze intellectuele eigendom te beschermen, met name voor een dergelijk uniek product met toegevoegde waarde. Het kost tijd, middelen en kapitaal om nieuwe producten te ontwikkelen en te beschermen. Wij zijn een bedrijf dat er trots op is dat het innovatief is en producten ontwikkelt die onze klanten in staat stellen hun activiteiten en veiligheid te verbeteren. Wij weten dat onze klanten waarde hechten aan innovatie en begrijpen de behoefte aan het beschermen van intellectuele eigendom,” aldus Adam Wood, Sonoco Alcore’s directeur verkoop en marketing voor Europa.

De combinatie van het wide-ply in-house geproduceerde coreboard met Sonoco Alcore’s eigen productietechniek geeft hun M-Cores betere prestatiekenmerken om te kunnen voldoen aan de grotere vraag van de drukkerijbranche van vandaag de dag. Sonoco Alcore M-Cores zijn nu over geheel Europa verkrijgbaar en kunnen profijt bieden aan andere branches naast de papierbranche. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gary Morgan op telefoonnummer +32 2 711 0906 of gary.morgan@sonoco.com.

Over Sonoco Alcore S.a.r.l.

Sonoco Alcore S.a.r.l. exploiteert 29 koker- en kernfabrieken en zes papierfabrieken op het Europese continent en in het Verenigd Koninkrijk. Opgericht in 1899, is Sonoco een $4,1 miljard wereldwijd fabrikant van industriële en consumentenproducten en leverancier van verpakkingsdiensten, met meer dan 300 vestigingen in 35 landen. Het bedrijf bedient klanten in rond de 85 landen. Bezoek voor meer informatie over het bedrijf onze website op http://www.sonoco.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sonoco

Roger Schrum, 843-339-6018, roger.schrum@sonoco.com

Ticker_symbol NYSE:SON