Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai levert US FDA GLP diensten

SHANGHAI, China--(BUSINESS WIRE)-- 20091208 --

Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai heeft onlangs haar diensten uitgebreid om sponsors van geneesmiddelenonderzoek in staat te stellen studies uit te voeren die voldoen aan de regels van de US FDA Good Laboratory Practice (GLP), in haar Chuansha faciliteit in Shanghai, China.

Bob Sigler, DVM, PhD, DACVP, toxicologisch patholoog en President of Vet Pathology and IND Services, heeft de kwalificaties gevalideerd van de Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai faciliteiten. “Het lab is een uiterst moderne faciliteit die optimaal is uitgerust voor GLP toxicologie-veiligheidsstudies en voor werkzaamheidsstudies. De getalenteerde medewerkers profiteren maximaal van de aanwezigheid on-site van ervaren MPI onderzoeksmedewerkers die aanwezig zijn voor training en activiteiten alsmede integratie van standaard werkprocedures (SOPs) die een zeer hoge waarde hebben voor klanten van Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai,” aldus Dr. Sigler.

Medicilon/MPI Preclinical Shanghai, opgericht in december 2007 door de moederbedrijven MPI Research en Shanghai Medicilon, is actief sinds februari 2008.

De twee bedrijven hebben de handen ineengeslagen om te kunnen voldoen aan de groeiende behoeften van de multinationale farmaceutische en biotech-industrie. De geneesmiddelenindieningen van deze bedrijven zijn vereist om te kunnen voldoen aan de registratiestandaards, waaronder US FDA GLPs. In China gevestigde bedrijven die goedkeuring willen om hun producten internationaal op de markt te kunnen brengen, moeten ook voldoen aan die standaards.

Mary Ann Scott, Sr. Director Regulatory Operations bij MPI Research merkte op: “De toegewijde GLP Advisory Board van MPI Research, heeft het afgelopen jaar met veel inzet gewerkt aan het opleiden van lokale medewerkers, om compliance te bereiken met USFDA GLP.”

Het pas opgerichte bedrijf, dat onlangs haar volledige accreditering van de International Association for Assessment and Accreditation of Laboratory Animal Care (AAALAC) aankondigde, heeft eveneens een accreditering ontvangen van de Shanghai Laboratory Animal Commission.

Het naar China brengen van US FDA GLP was altijd een onderdeel van de oorspronkelijke strategie van het bedrijf,” aldus Jintao Zhang, PhD, CEO.

Dr. R. Stephen Porter, CSO - Asia, MPI Research, voegt hieraan toe: “Een andere cruciale mijlpaal is bereikt door de joint venture tussen MPI Research en Shanghai Medicilon. We hebben onze productlijnen van diensten van niet-GLP PK/PD/Tox, op het niveau gebracht van een GLP Toxicologie faciliteit volgens de Amerikaanse specificaties. Dit succes is het uiteindelijke resultaat van bijna achttien maanden nauwe samenwerking tussen de teams van Shanghai Medicilon en MPI Research GLP en laat precies het soort wederzijdse voordelen zien dat we verwachtten toen we de JV-overeenkomst sloten. We kijken uit naar nieuwe projecten en het uitbreiden van wereldwijde relaties, om te kunnen voldoen aan de toekomstige uitdagingen van geavanceerde GLP-tests.”

Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai is voortdurend op zoek naar manieren om te voldoen aan de behoeften van de branche. Het bedrijf beschikt over een toegewijd team dat diensten van topkwaliteit binnen de tijd levert. Het team verzekert topkwaliteit-onderzoek door hun moederbedrijven op de volgende manieren te structureren: uitstekende systemen, de juiste SOPs, uitgebreide opleidingsprogramma’s, actieve kwaliteitszorgmedewerkers en het werven van het beste talent in de branche.

Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai, gevestigd in het Chuansha Economic Park in Shanghai, China, voorziet wereldwijde farmaceutische en biotechnologiebedrijven van topkwaliteit preklinisch geneesmiddelontdekkings- en -ontwikkelingsonderzoek in een Aziatische faciliteit die voldoet aan wereldwijde registratiestandaards.

Bezoek voor nadere informatie over Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai medicilon-mpi.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt

CONTACT:
Jintao Zhang, PhD, CEO
Medicilon/MPI Preclinical Research-Shanghai
021 51320225 8812

info@medicilon-mpi.com