Broodtrommelboek wint Gourmand Cookbook Award Nederland


Uitgeverij Snor valt in de prijzen

UTRECHT, 20091208 -- Broodtrommelboek van Marije Vogelzang heeft de Gourmand Cookbook Award gewonnen in de categorie `Best bread book' voor Nederland. De nationale winnaars van de verschillende categorieën strijden nu tegen winnaars uit andere landen. De `Best in the world' zal op 11 februari 2010 bekend worden gemaakt op de Paris Cookbook Fair in Parijs. Het Broodtrommelboek is vormgegeven door Studio Kluif en in september 2009 verschenen bij Uitgeverij Snor.

Het Broodtrommelboek
In het Broodtrommelboek staan gekke, inspirerende ideeën om je kind mee naar school te geven of om te gebruiken op feestjes en voor traktaties. De broodtrommelideeën zijn verzonnen aan de hand van de belevingswereld van kinderen. Daarnaast komen 15 ingrediënten aan bod, zoals brood, zuivel, vlees, waarmee de meest vrolijke en kleurrijke dingen worden gemaakt.

Over Marije Vogelzang
Eetontwerper Marije Vogelzang ontwerpt vanuit het werkwoord eten. Ze laat zich inspireren door bijvoorbeeld de herkomst van voedsel, de bereiding, etiquette, historie of cultuur van eten. Door haar werk (www.proefamsterdam.nl) geniet ze internationale bekendheid. In 2008 kwam bij BIS Publishers het boek Eat Love uit, een bloemlezing over haar werk.

Over Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij uit Utrecht die in 2006 heel Nederland aan het handwerken kreeg met de bestseller `Naaien enzo, Handwerken voor snelle henkies'. In drie jaar tijd hebben zij hun fonds uitgebreid. Uitgeverij Snor staat erom bekend stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen. Naast het Broodtrommelboek won ook de Soepkalender (2009) een Gourmand Cookbook Award, voor Nederland, namelijk die in de categorie Mooiste boekomslag.

Broodtrommelboek
Broodtrommelboek
M. Vogelzang & Vogelzang, Marije


Uitgeverij Snor