Soepkalender wint Gourmand Cookbook Award Nederland


Mooiste kookboekomslag van Nederland

UTRECHT, 20091208 -- De Soepkalender van Anya van de Wetering heeft een Gourmand Cookbook Award gewonnen in de categorie `Best cookbook cover' voor Nederland. De cover - een knipoog naar Campbellsoep - is ontworpen door Studio Boot, het toonaangevende ontwerpersduo uit Den Bosch. De omslag is een driekleuren zeefdruk op 2 mm bordkarton, met op de blauwe delen hoogglanslak en doet tevens dienst als steun voor de opengeslagen kalender, die zo op het aanrecht kan blijven staan.

Ruim 13.000 exemplaren verkocht
De nationale winnaars van de verschillende categorieën strijden nu tegen winnaars uit andere landen. De `Best in the world' wordt op 11 februari 2010 bekend gemaakt op de Paris Cookbook Fair in Parijs. Van de Soepkalender die in september 2009 bij Uitgeverij Snor verscheen, zijn inmiddels meer dan 13.000 exemplaren verkocht.

De Soepkalender
Van de Wetering eet en maakt het liefst elke dag soep. Zo ontstond het idee voor een Soepkalender. Zonder jaartal, zodat je de kalender jaar in, jaar uit kunt gebruiken. Van de Wetering vroeg vrienden en familie om hun soeprecepten in te leveren voor de Soepkalender. De auteur en haar team fotografeerden en illustreerden de 365 soepen. Bij iedere soep staat de naam van de afzender vermeld, waardoor het boek ook een persoonlijk document is geworden.

Over Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor is een jonge uitgeverij die in 2006 heel Nederland aan het handwerken kreeg met de bestseller `Naaien enzo, Handwerken voor snelle henkies'. In drie jaar tijd hebben zij hun fonds uitgebreid. Uitgeverij Snor staat erom bekend soms stoffige onderwerpen op een frisse en aanstekelijke manier te behandelen in prachtig vormgegeven boeken. Ook hun Broodtrommelboek (2009) viel in de prijzen voor het beste Nederlandse kookboek in de categorie Brood bij de Gourmand Cookbook Awards.


Titel: Soepkalender
Auteur: Anya van de Wetering, kamer 465
Illustraties: Anya van de Wetering
Fotografie: René Kramers
Vormgeving: En Publique
Ontwerp omslag: Studio Boot
ISBN: 978-90-79961-07-8
NUR: 441
Aantal pagina's: 370
Formaat: 210 x175 mm, bindwijze: wire-o
Prijs: 14,95
Verschenen: september 2009

Soepkalender
Soepkalender
Anya van de Wetering


Uitgeverij Snor